Pools

Pools vertaalbureau

Ons Pools vertaalbureau helpt u graag met de vertaling van het Pools in relatie tot het Nederlands of het Engels.

Polszczyzna of Język polski, de Poolse taal

Het Pools is de officiële landstaal van Polen en wordt ook gesproken door minderheden in Duitsland, Litouwen, Wit-Rusland, Oekraïne, Israël maar ook in Nederland. De taal wordt in het Pools zelf Polszczyzna of Język polski genoemd, wat ‘De Pools taal’ betekend. Het Pools is een West-Slavische taal, die valt onder de Indo-Europese talen. Het is sterk verwant aan het Tsjechisch, Slowaaks en Sorbisch, en in mindere mate ook verwant aan het Wit-Russisch, Oekraïens, Kroatisch, Russisch en Bosnisch. De taal wordt geschreven in het Latijns alfabet met extra letters, het Poolse alfabet bestaat uit 32 letters. Het Pools heeft zo’n 40 miljoen sprekers.

Pools in Nederland

Sinds 1 mei 2004 is Polen lid van de Europese Unie, sinds die tijd werken en wonen vele Polen in Nederland (en België). Er wonen ruim 150.000 mensen van Poolse afkomst in Nederland, waarvan er ruim 120.000 eerste generatie immigranten zijn. Deze Polen vormen de tweede grootste groep van buitenlandse Europese Unie-burgers in Nederland. In Nederland zijn dan ook vele Poolse speciaalzaken en zelf ook Poolse uitzendbureaus. Polen beheersen vaak de Nederlandse of Engelse taal maar matig, de Poolse taal kan dus belangrijk zijn voor werkgevers, gemeentes en uitzendbureaus.

Ons Pools vertaalbureau staat voor u klaar

Ons Pools vertaalbureau bestaat uit vertalers die het Pools als moedertaal hebben en tevens het Nederlands en Engels zeer goed beheersen. Een goede vertaling Pools is hiermee gegarandeerd. Wij staan altijd open voor nieuwe projecten. Wanneer u een opdracht plaatst bij Summit Works Vertalingen selecteren wij de vertaler die het best bij uw project past. Onze contactpersoon helpt u bij al uw vragen en zorgt ervoor dat het vertaalproces soepel verloopt.

Documenten die wij vertalen van en naar het Pools

Als Pools vertaalbureau hebben wij ruim ervaring met het vertalen van het Pools naar het Nederlands en Engels en vice versa. Wij hebben reeds samengewerkt met diverse klanten en vertalingen van verschillende groottes mogen verzorgen. Hieronder volgen enkele voorbeelden van vertalingen die wij hebben mogen verzorgen voor onze klanten:

  • Vertalingen Pools-Nederlands of Nederlands-Pools van paspoorten en rijbewijzen
  • Vertalingen Pools-Nederlands of Nederlands-Pools van trouwaktes, geboorteaktes, doopaktes, overlijdensaktes en echtscheidingsaktes
  • Vertalingen Pools-Nederlands of Nederlands-Pools van websites
  • Vertalingen Pools-Nederlands of Nederlands-Pools van handleidingen

Wetenswaardigheden over Polen

  • De landsnaam Polen is afgeleid van het woord pole, het Poolse woord voor veld of laagvlakte. Net als de naam Nederland duidt de naam dus op het karakter van het landschap, de oorsprong van de namen is vergelijkbaar.
  • Het grootste gedeelte van de Poolse bevolking is Katholiek, het gaat om zo’n 90% van de bevolking.
  • Nationale feestdagen in Polen zijn 3 mei, de dag van de grondwet en 11 november, de Poolse onafhankelijkheidsdag.
Vertalingen naar allerhande talen
Onze diensten

Een omvattende waaier aan talen

Natuurlijk verzorgen wij vertalingen van en naar allerhande talen. Dat is onze specialiteit. Maar, daarnaast kunnen wij u ook helpen met het proeflezen of herschrijven van uw teksten.

Stuur mij een vrijblijvende offerte

    Select FileUpload File