Koreaans

Koreaans vertaalbureau, voor al uw vertalingen van en naar het Koreaans

Ons vertaalbureau verzorgt met regelmaat vertalingen van en naar het Koreaans. Het Koreaans is een bijzondere taal en wordt ook wel Hangungmal, Hangugeo of Gueo genoemd. Het Koreaanse schrift staat bekend als Hangul. Er zijn vele discussies omtrent het Koreaans en tot welke taalfamilie het behoort. Vele linguïsten geloven dat het Koreaans verwantschap heeft met de Altaïsche talen, door anderen wordt dat weer tegengesproken. De taal wordt nu gezien als een aparte taal in een eigen taalfamilie.

Koreaans, een veel gesproken taal

Het Koreaans is een taal met zo’n 78 miljoen sprekers over de hele wereld. Het is de officiële taal van Noord-Korea en Zuid-Korea. Het Koreaans wordt ook gesproken in China, Japan, de voormalige Sovjet-Unie, in de Verenigde Staten en Canada door Koreaanse minderheden.

Zuid-Korea, een land van handel

In Europa, ook in Nederland, wordt veel handel gedreven met het kapitalistische Zuid-Korea. Vele grote multinationals zijn gevestigd in Zuid-Korea; Samsung, KIA Motors, Hyundai en LG zijn hier een voorbeeld van.

Door Koreanen wordt het gewaardeerd wanneer er door een handelsrelatie de moeite wordt genomen om zich te verdiepen in het Koreaans en in de taal te communiceren.

Koreaans, geen makkelijke taal

Het Koreaans is echter een taal met vele beleefdheidsvormen, met grote maar subtiele verschillen tussen formeel en informeel. Onze professionele vertalers Koreaans zijn moedertaalsprekers, die zowel het Koreaans als het Nederlands en Engels excellent beheersen. Hierdoor worden de verschillende nuances in de brontaal aangevoeld en kunnen wij een perfecte vertaling Koreaans garanderen. Wanneer u een opdracht bij ons plaatst zorgt onze contactpersoon ervoor dat het vertaalproces soepel verloopt en u geholpen wordt met al uw vragen.

Voorbeelden van vertalingen van Koreaans naar Nederlands

Hieronder enkele voorbeelden van vertalingen die wij hebben mogen verzorgen voor onze klanten in relatie tot het Nederlands, Engels en het Koreaans. Dikwijls vertalen wij ook vanuit het Koreaans en de onderstaande verzoeken komen dan ook in beide richtingen voor.

  • Vertaling van trouwaktes, echtscheidingsaktes, geboorteaktes en doopcertificaten/doopaktes of overlijdensaktes van het Nederlands naar het Koreaans
  • Vertaling van paspoorten of rijbewijzen van het Nederlands naar het Koreaans
  • Vertaling van handleidingen en gebruiksaanwijzingen van het Koreaans naar het Nederlands
  • Vertaling van websites van het Koreaans naar het Nederlandds

Wetenswaardigheden over Korea

  • Korea wordt opgedeeld in twee onafhankelijke staten: Noord-Korea, een democratische volksrepubliek, en Zuid-Korea, een republiek.
  • Korea is de westerse naam van het land, het is een verbastering van het origineel ‘Goryeo’. De naam ‘Korea’ is te danken aan Hendrick Hamel, een Nederlandse zeevaarder.
  • Een andere Nederlander die in Korea zeer bekend is, is Guus Hiddink. Hij is voormalig coach van het Nationale elftal van Zuid-Korea.
Vertalingen naar allerhande talen
Onze diensten

Een omvattende waaier aan talen

Natuurlijk verzorgen wij vertalingen van en naar allerhande talen. Dat is onze specialiteit. Maar, daarnaast kunnen wij u ook helpen met het proeflezen of herschrijven van uw teksten.

Stuur mij een vrijblijvende offerte

    Select FileUpload File