Gujarati

Gujarati vertaalbureau

Als Gujarati vertaalbureau hebben wij ervaring met het vertalen van het Gujarati naar het Nederlands en/of Engels. We hebben vertalingen mogen verzorgen van verschillende groottes voor diverse klanten. Ons Gujarati vertaalbureau werkt samen met moedertaalsprekers Gujarati, die in de Indiase deelstaat Gujarati zijn opgegroeid en die ook het Engels en Nederlands perfect beheersen. Wij kunnen u daardoor een goede vertaling Gujarati garanderen. Wanneer u een opdracht bij ons plaatst selecteren wij de vertaler die het beste bij uw project past en zorgen wij ervoor dat al uw vragen worden beantwoord en dat het vertaalproces soepel verloopt.

Het Gujarati, een Indiase taal

Gujarati is een Indo-Europese taal, die valt onder de Indo-Iraanse en Indo-Arische talen. Het is oorspronkelijk de taal die door de Gujarat werd gesproken, in de deelstaat Gujarat in India, grenzend aan Pakistan. Het is nu de officiële taal van de Indiase deelstaat Gujarat, en wordt verder ook in de Indiase deelstaten Daman en Dia, Dadra en Nadar en Haveli gesproken. Tevens wordt de taal gesproken in delen van Pakistan.

Het Gujarati schrift en de dialecten

Het Gujarati wordt geschreven in een eigen Gujarati schrift, dat is afgeleid van het Devangari schrift, met een van de verschillen dat de streep boven de karakters wordt weggelaten. De taal Kachchi is uit het Gujarati ontwikkeld. Het Standaard-Gujarati is de taal die wordt gebruikt door de overheid en in de media. Andere dialecten zijn Gamadia, vooral gesproken in Ahmedabad en Kathiawari, vooral gesproken in de regio Kathiawar.

Het Gujarati, een wereldwijd verspreide taal met bijna 50 miljoen sprekers

Door migratie is het Gujarati een wereldwijd verspreide taal geworden, met bijna 50 miljoen sprekers. Er bevinden zich Gujarati sprekende bevolkingsgroepen in Noord-Amerika, het Verenigd Koninkrijk, Oeganda, Tanzania en Kenia. Door de grote verspreiding van de taal, met vele sprekers, is het Gujarati een belangrijke taal, zowel voor het zakenleven als het toerisme.

Uw documenten vertaald van en naar het Gujarati

Onze vertalers Gujarati hebben ervaring met het vertalen van de taal in relatie tot het Nederlands en Engels. Enkele voorbeelden van vertalingen die ons Gujarati vertaalbureau regelmatig verzorgt zijn vertalingen van paspoorten en rijbewijzen, vertalingen van websites, vertalingen van handleidingen, vertalingen van geboorteaktes, doopaktes, trouwaktes, echtscheidingsaktes en overlijdensaktes, zakelijke vertalingen en vertalingen van brochures. Wij vertalen van het Gujarati-Nederlands, Nederlands-Gujarati maar ook Engels-Gujarati en Gujarati-Engels.

Wetenswaardigheden over Gujarat

  • Mahatma Gandhi, politicus, jurist en mensenrechtenverdediger had het Gujarati als moedertaal.
  • Gujarat heeft veel inwoners: qua inwoners is Gujarat een tiende van de totale inwoners van India.
  • Belangrijke landbouwproducten in Gujarat zijn katoen, dadels en aardnoten. Aardolie is een belangrijke delfstof.
Vertalingen naar allerhande talen
Onze diensten

Een omvattende waaier aan talen

Natuurlijk verzorgen wij vertalingen van en naar allerhande talen. Dat is onze specialiteit. Maar, daarnaast kunnen wij u ook helpen met het proeflezen of herschrijven van uw teksten.

Stuur mij een vrijblijvende offerte

    Select FileUpload File