Grieks

Grieks vertaalbureau, voor al uw professionele vertalingen van het Grieks

Ons Grieks vertaalbureau verzorgt met regelmaat vertalingen van en naar het Grieks, voor verschillende opdrachtgevers en uiteenlopende projecten. Het Grieks is een Indo-Europese taal die erg verschilt van het Nederlands.

Het Grieks, een taal met een geschiedenis

Het Grieks is de officiële taal in Griekenland, maar ook in Cyprus en de Europese Unie. Het Grieks wordt ook gesproken door minderheden in Italië, Turkije en Albanië. De taal heeft zo’n 13,5 miljoen sprekers en staat op rang 74 van de meest gesproken talen. Het Grieks is een zeer oude taal die al meer dan drieduizend jaar wordt gesproken. Het is naast het Latijn een klassieke taal, die een enorme geschiedenis heeft achtergelaten en in is daardoor sterk verbonden met de Europese geschiedenis. Het Grieks dat nu gesproken wordt is het ‘Nieuwgrieks’, het stamt direct af van het Oudgrieks. Het Oudgrieks kende een aantal dialecten: Dorisch, Eolisch, Ionisch, Macedonisch en Attisch. Ook heeft het Grieks politieke en historische invloeden gehad in de tijden van het Koinè-Grieks en Byzantijns Grieks. Het Nieuwgrieks is de gesproken taal en de taal van de media en de literatuur.

Griekenland, een populair vakantieland

Griekenland, met zijn vasteland en zijn eilanden, is een populair vakantieland onder de Nederlandse toeristen. Per jaar ontvangt Griekenland circa 6,5 miljoen Nederlandse toeristen en de verwachting is dat dit aantal blijft stijgen. Voor deze toeristen is het Grieks een belangrijke taal, vooral voor diegenen die daar een (tweede) huis willen kopen. Ook openen steeds meer Nederlandse bedrijven in de toeristische sector één of meerdere vestigingen in Griekenland om de Nederlandse toeristen tegemoet te komen. Voor al deze legale documenten is een Grieks vertaalbureau geen overbodige luxe.

Grieks vertaalbureau met moedertaalsprekers Grieks

Onze professionele vertalers zijn moedertaalsprekers die in Griekenland wonen, die zijn opgegroeid met de Griekse cultuur. Ook hebben onze vertalers een perfecte beheersing van het Nederlands en het Engels. Daarom kunnen wij u een perfecte vertaling Grieks garanderen. Summit Works Vertalingen selecteert de beste vertaler die past bij uw opdracht. Wanneer u een opdracht bij ons plaatst, zorgt onze contactpersoon ervoor dat het vertaalproces soepel verloopt en u geholpen wordt met al uw vragen.

Documenten die wij vertalen naar het Grieks

Hieronder enkele voorbeelden van vertalingen die wij hebben mogen verzorgen voor onze klanten in relatie tot het Nederlands, Engels en het Grieks. Als Grieks vertaalbureau vertalen wij van het Grieks naar het Nederlands of Engels, maar ook van het Nederlands of Engels naar het Grieks. Onderstaande vertaalverzoeken komen dan ook in beide richtingen voor.

  • Vertaling van trouwaktes, echtscheidingsaktes, geboorteaktes en -doopcertificaten/doopaktes of een overlijdensaktes van het Nederlands naar het Grieks
  • Vertaling van paspoorten of rijbewijzen van het van het Nederlands naar het Grieks
  • Vertaling van reisbrochures van het Nederlands naar het Grieks
  • Vertaling van handleidingen van het Nederlands naar het Grieks
  • Vertaling van websites van het Nederlands naar het Grieks

Wetenswaardigheden over Griekenland

  • Athene is de hoofdstad van Griekenland en is de meest bezochte toeristische bestemming van Griekenland.
  • De belangrijkste religie in Griekenland is Grieks-Orthodox, zo’n 98% van de Griekse bevolking is Grieks-Orthodox.
  • De Griekse taal is anders dan de Nederlandse, maar ook de zakencultuur is anders: de begroeting in de Griekse zakenwereld is belangrijk. Griekse zakenlieden zijn gewend om elkaar bij iedere ontmoeting de hand te schudden, zelfs als dat meerdere keren per dag gebeurd.
Vertalingen naar allerhande talen
Onze diensten

Een omvattende waaier aan talen

Natuurlijk verzorgen wij vertalingen van en naar allerhande talen. Dat is onze specialiteit. Maar, daarnaast kunnen wij u ook helpen met het proeflezen of herschrijven van uw teksten.

Stuur mij een vrijblijvende offerte

    Select FileUpload File