Georgisch

Georgisch vertaalbureau voor uw vertalingen van en naar het Georgisch

Als Georgisch vertaalbureau helpen wij u graag met uw vertalingen van en naar het Georgisch. Wij hebben een ruime ervaring met vertalingen van het Georgisch in relatie tot het Nederlands en het Engels. Onze vertalers Georgisch zijn moedertaalsprekers die ook het Nederlands en/of Engels uitstekend beheersen. Summit Works Vertalingen kan u daardoor een perfecte vertaling Georgisch bieden! Wanneer u een opdracht bij ons plaatst selecteren wij de vertaler die het beste bij uw opdracht en doelgroep past. Onze contactpersoon zorgt ervoor dat u geholpen wordt met al uw vragen en dat het vertaalproces soepel verloopt.

Georgië, een zeer divers vakantieland

In Nederland komen we vooral in aanraking met het Georgisch door Georgië als vakantieland. Georgië trekt veel toeristen met zijn wintersportgebieden, de kust van de zwarte zee en de verschillende kuuroorden. Ook het klooster van Gelati, het Dzivariklooster, Vardzia, het David Garedzia-klooster, de vroegere hoofdstad Mtscheta en de huidige hoofdstad Tbilisi worden door vele toeristen bezocht.

Het Georgisch, een Kaukasische taal

Het Georgisch is de officiële taal van de republiek Georgië en wordt ook gesproken in Iran, Turkije, Rusland en Azerbeidzjan. Het is een Kaukasische taal, die door de Georgiërs zelf Kartuli ena genoemd wordt. Het Standaard-Georgisch is gebaseerd op de taal zoals die in de hoofdstad van Georgië, Tbilisi, gesproken wordt, het is gebaseerd op de oostelijke dialecten. De taal heeft rond de 7 miljoen sprekers, waarvan zo’n 6 miljoen moedertaalsprekers zijn. Het Georgisch is verwant aan het Mingreels, Svanetisch en het Lazisch, ook Kaukasische talen. Het Georgisch is van de Kaukasische talen de enige taal die een gestandaardiseerde schrijftaal heeft. Bijzonder aan de taal is dat het geen grammaticaal geslacht kent en geen lidwoorden gebruikt.

Het Georgisch Alfabet

Het Georgisch kent drie verschillende schriftsoorten, namelijk het Asomtavroeli, het Noeschoeri en het Mchedroeli. Hedendaags wordt het Mchedroeli als standaard schrift gebruikt, onder andere in de Georgisch-Orthodoxe kerk. Het Georgisch alfabet bestaat uit 33 letters en is gebaseerd op het Griekse schrift. In het Georgisch alfabet wordt geen onderscheid gemaakt tussen hoofdletters en kleine letters. Het alfabet wordt gebruikt door meerdere Kaukasische talen.

Uw documenten vertaald van en naar het Georgisch

Het Georgisch is een taal die erg verschilt van het Nederlands. Ons Georgisch vertaalbureau staat voor u klaar om u te helpen met het vertalen van projecten en documenten. Enkele voorbeelden van vertalingen die wij met regelmaat verzorgen voor onze klanten in relatie tot het Georgisch, Nederlands en Engels zijn:

  • Vertaling Nederlands-Georgisch of Georgisch-Nederlands van trouwaktes, echtscheidingsakte, geboorteakte en doopcertificaten/doopaktes of een overlijdensakte.
  • Vertaling Nederlands-Georgisch of Georgisch-Nederlands van paspoorten of rijbewijzen
  • Vertaling Nederlands-Georgisch of Georgisch-Nederlands van handleidingen
  • Vertaling Nederlands-Georgisch of Georgisch-Nederlands van websites

Wetenswaardigheden over Georgië:

  • Georgië deelt mee aan de Olympische Spelen. In 1994 maakte het land zijn debuut tijdens de Winterspelen, in 1996 deed Georgië voor het eerst mee aan de zomerspelen. In totaal heeft het land 32 medailles gewonnen.
  • Een bekend Georgisch gerecht is chatsjapoeri, een plat brood dat gevuld is met kaas. Een ander bekend gerecht uit Georgië zijn chinkalis, deegknoedels die gevuld zijn met vlees.
  • Naast het eten staat Georgië ook bekend om zijn bieren en wijnen. De belangrijkste wijnregio in Gerie is Kacheti, de bekende biermerken zijn Natachari en Kazbej.
Vertalingen naar allerhande talen
Onze diensten

Een omvattende waaier aan talen

Natuurlijk verzorgen wij vertalingen van en naar allerhande talen. Dat is onze specialiteit. Maar, daarnaast kunnen wij u ook helpen met het proeflezen of herschrijven van uw teksten.

Stuur mij een vrijblijvende offerte

    Select FileUpload File