Frans

Frans vertaalbureau

Het Frans is een Indo-Europese taal, het is de officiële nationale taal in Frankrijk. Tevens wordt het Frans gesproken in een groot deel van België, Luxemburg en Zwitserland, maar ook in Canada, Haïti, Afrika en Zuidoost-Azië.

Het Frans, de meest gesproken Gallo-Romaanse taal

Het Frans is een Romaanse taal, die uit het Latijn is voortgekomen. Het is de meest gesproken Gallo-Romaanse taal. De taal heeft zo’n 110 miljoen moedertaalsprekers en zo’n 85 miljoen mensen spreken het Frans als een tweede taal. Het Frans is sterk verwant aan het Corsicaans, Haïtiaans en Occitaans, en in mindere mate verwant aan het Latijn, Italiaans, Spaans en Portugees. Het Standaard-Frans is gebaseerd op het Frans dat in Parijs gesproken werd, en er zijn enkele dialecten, zoals het Zwitser-Frans.

Frans, vertaald door een moedertaalsprekers

Het Frans is een Romaanse taal, maar wijkt op verschillende punten af van andere Romaanse talen. Het Frans heeft bijvoorbeeld een afslijting van morfologische uitgangen, er zijn een groot aantal klankverschuivingen en brekingen. Ook bestaat het Frans uit een tweeledige ontkenning en verschillen de namen van getallen erg met andere talen. Dit alles maakt het Frans een lastige taal om te vertalen. Ons Frans vertaalbureau werkt samen met een professioneel team Franse vertalers die het Frans als moedertaal hebben en die ook het Nederlands en Engels zeer goed beheersen. Een perfecte vertaling Frans kunnen wij u hierdoor garanderen.

Frankrijk, een populair vakantieland

Frankrijk trekt vele toeristen van over de wereld, onder de Nederlanders is het ook een zeer populair vakantieland. Frankrijk is een veel bezocht vakantieland onder de Nederlanders tijdens vakanties, of het nu gaat om een zonvakantie of winterport, maar ook het hele jaar door als city-trips naar de Franse hoofdstad Parijs. De regio’s die de meeste toeristen trekken in Frankrijk zijn Île-de-France (Parijs), Auvergne-Rhône-Alpes en Provence-Alpes-Côte d’Azur. Normandië en Breagne, de Provence en de Côte d’Azur, de Franse Alpen, Dordogne en kastelen van de Loire trekken ook vele toeristen. In 2013 heeft Frankrijk de meeste toeristen ontvangen ter wereld. Werkt u in het toerisme of wilt u een (vestiging van een) bedrijf openen in Frankrijk, dan is de Franse taal erg belangrijk. Fransen zijn trots op hun taal en beheersen het Engels vaak maar matig. Ons Frans taalbureau staat voor u klaar!

Uw documenten voor u naar het Frans vertaald

Als Frans vertaalbureau hebben wij ruime ervaring met het vertalen van verschillende projecten en documenten van het Frans naar het Nederlands en andersom. Enkele documenten die wij met regelmaat vertalen van Frans-Nederlands of Nederlands-Frans zijn:

  • Paspoorten en rijbewijzen
  • Geboorteaktes, doopaktes, trouwaktes, echtscheidingsaktes, overlijdensaktes
  • Websites, handleidingen en menukaarten
  • Bedrijfsplannen

Wetenswaardigheden over het Frans:

  • In Nederland is Frans een keuzevak op het middelbaar onderwijs. In de onderbouw van de havo en het vwo is Frans op de meeste scholen een verplicht vak.
  • Het Frans is cultureel gezien een zeer belangrijke taal, werken van o.a. Molière, Jean-Paul Sartre en Jules Verne werden oorspronkelijk in het Frans geschreven.
  • Het Frans wordt door de Fransen zelf ‘La langue Francaise’ genoemd, en staat in andere talen vooral bekend als de taal van de liefde.
Vertalingen naar allerhande talen
Onze diensten

Een omvattende waaier aan talen

Natuurlijk verzorgen wij vertalingen van en naar allerhande talen. Dat is onze specialiteit. Maar, daarnaast kunnen wij u ook helpen met het proeflezen of herschrijven van uw teksten.

Stuur mij een vrijblijvende offerte

    Select FileUpload File