Filipijns

Filipijns vertaalbureau, voor al uw vertalingen van en naar het Filipijns

Ons Filipijns vertaalbureau verzorgt met regelmaat vertalingen van het Nederlands naar het Filipijns en het Filipijns naar het Nederlands. Ook vertalen wij Filipijns van en naar het Engels. Wij hebben ervaring met uiteenlopende projecten en opdrachtgevers.

Het Filipijns, een taal met 85 miljoen sprekers

Het Filipijns is een officiële taal in de Filipijnen, waar het de nationale taal is. De taal wordt ook wel Filipino of Pilipino genoemd en behoord tot de Austronesische taalfamilie, tot de Malayo-Polynesische tak. De taal heeft een Latijns alfabet. Het Filipijns heeft zo’n 85 miljoen sprekers, waarvan 25 miljoen moedertaalsprekers zijn. Het Filipijns is gebaseerd op het Talagog, wat voorheen de nationale taal was in de Filipijnen. Het Filipino of Filipijns is de nationale taal, die ook wordt gebruikt in het onderwijs, als handelstaal en door de overheid.

De Filipijnen en Nederland

De economie van de Filipijnen kent een stabiele groei, met een jaarlijkse groei van gemiddeld meer dan 5%. Het land ontvangt grote inkomsten door miljoenen Filipijnse werkers overzee, een lage afhankelijk van export en een hoge binnenlandse consumptie. Door de Asian Development Bank in Manilla is het een interessant land voor investeringen. De Filipijnen zijn een van de grootste exporteurs van arbeidskrachten ter wereld. Vandaar dat de Filipijnse taal in de zakenwereld zeer van pas kan komen.

Ons Filipijns vertaalbureau staat voor u klaar

Onze professionele vertalers zijn moedertaalsprekers die in de Filipijnen wonen. Zij zijn ook opgegroeid met de Filipijnse cultuur. Ook hebben onze vertalers een uitstekende beheersing van het Nederlands en het Engels, waardoor wij u een perfecte vertaling Filipijns kunnen garanderen. Summit Works Vertalingen selecteert de beste vertaler die past bij uw opdracht. Wanneer u een opdracht bij ons plaatst, zorgt onze contactpersoon ervoor dat het vertaalproces soepel verloopt en u geholpen wordt met al uw vragen.

Documenten die wij vertalen van en naar het Filipijns

Summit Works Vertalingen heeft al vele projecten mogen vertalen met betrekking tot het Filipijns, Nederlands en Engels. Enkele voorbeelden van vertalingen die wij reeds hebben mogen verzorgen voor onze klanten zijn:

  • Vertaling Nederlands-Filipijns of Filipijns -Nederlands van trouwaktes, echtscheidingsakte, geboorteaktes en doopcertificaten/doopaktes of een overlijdensakte.
  • Vertaling Filipijns-Nederlands of Nederlands-Filipijns van paspoorten of rijbewijzen
  • Vertaling Nederlands-Filipijns of Filipijns-Nederlands van websites
  • Vertaling Filipijns-Nederlands of Nederlands-Filipijns van handleidingen

Wetenswaardigheden over de Filipijnen

  • Damian Domingo was de eerste grote Filipijnse kunstschilder, hij was een grote schilder in het begin van de 19e eeuw en wordt als de vader van de Filipijnse schilderkunst gezien.
  • De historische binnenstad van Vigan, een Filipijnse stad, en vele barokkerken van de Filipijnen staan op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De Filipijnse architectuur kent vele invloeden van verschillende culturen en stijlen, vooral uit de Spaanse koloniale tijd.
  • In de Filipijnen zijn er vele jaarlijkse feestdagen en festivals, zoals festivals van dorpen, oogstfeesten en festivals van een beschermheilige. Een voorbeeld is het Ati-Atihan festival in Kalibo.
Vertalingen naar allerhande talen
Onze diensten

Een omvattende waaier aan talen

Natuurlijk verzorgen wij vertalingen van en naar allerhande talen. Dat is onze specialiteit. Maar, daarnaast kunnen wij u ook helpen met het proeflezen of herschrijven van uw teksten.

Stuur mij een vrijblijvende offerte

    Select FileUpload File