Estisch

Estisch vertaalbureau

Ons Estisch vertaalbureau heeft ervaring met het vertalen van de Estische taal in relatie tot het Nederlands en Engels, we hebben ervaring met projecten van verschillende groottes en verschillende opdrachtgevers. Onze vertalers Estisch zijn moedertaalsprekers die ook het Nederlands en Engels uitstekend beheersen, waardoor wij u een perfecte vertaling Estisch kunnen garanderen. Wanneer u een opdracht bij ons plaatst zorgt uw contactpersoon van Summit Works vertalingen voor een soepel verloop van het vertaalproces en de beantwoording van al uw vragen.

Estisch, Estlands, Ests, Estnisch

Het Estisch wordt ook wel Estlands, Ests of Estnisch genoemd. Binnen Europa is het Estisch de op twee na kleinste taal die op alle niveaus wordt gebruikt. Het Estisch heeft ruim 1 miljoen sprekers en wordt gesproken in Estland. De eigen benaming van de taal is Eesti of Eesti Keel. De taal gebruikt het Latijnse alfabet, met 32 letters. Het tegenwoordige Standaard-Estisch is gebaseerd op de taal die gesproken wordt rond Talinn.

Estisch, een Finoegrische taal met verschillende dialecten

De meeste Europese talen zijn Indo-Europese talen, het Estisch is echter een Oeraalse taal, het valt onder de Finoegrische talen. Het Estisch heeft verwantschap met het Fins, een andere taal binnen de Finoegrische talen. Vele Esten kunnen het Fins goed verstaan, mede doordat ze vertrouwd zijn met het Fins door de Finse televisie. Andersom wordt het Estisch minder goed verstaan door sprekers van het Fins. De taal heeft invloeden ondergaan van alle omringende talen, en heeft zelf een aantal Nederlandse leenwoorden. Ook kent de taal enkele dialecten, zo is er bijvoorbeeld het Zuid-Estisch, gesproken in het zuiden van het land, en Vöro, Mulgi, Seto en Tartu.

Estland

In 2004 is Estland tot de Europese Unie toegetreden. In hetzelfde jaar groeide het bruto binnenlands product met ruim 6%, in het jaar 2007 stond Estland op de twaalfde plek op de ranglijst van economische vrijheid van de Heritage Foundation. In 2014 stond het land op de twaalfde plek van de 27 meest concurrerende economieën van de Europese Unie.

In 2010 werd besloten dat Estland de euro in mocht voeren, op dat moment had Estland een begrotingstekort dat beter was dan elk ander lid van de eurozone. Het land kent een stabiele economie, en is ook voor Nederland een aantrekkelijk land voor handel en zakelijke relaties.

Voorbeelden van documenten die wij voor u vertalen van en naar het Estisch

Enkele voorbeelden van documenten die wij regelmatig vertalen van het Nederlands naar het Estisch of van het Estisch naar het Nederlands zijn paspoorten, rijbewijzen, websites, handleidingen, trouwaktes, echtscheidingsakte, geboorteaktes, doopcertificaten/doopaktes en overlijdensaktes.

Wetenswaardigheden over Estland:

  • Tijdens het tijdperk onder de Sovjet-Unie heeft Estland een groot politiek atheïsme gekend. Ten gevolgen daarvan is het grootste gedeelte van de bevolking van Estland tegenwoordig onkerkelijk.
  • Na de Oekraïne is Estland het meest besmette land van Europa qua aids. Zo’n 1,3% van de Esten tussen 15 en 49 jaar is besmet met het virus dat aids kan veroorzaken, blijkt uit geschatte cijfers van de Wereldgezondheidsorganisatie.
  • Estland is een land met grote digitale toepassingen die het leven van de inwoners gemakkelijker kunnen maken. Alle wetgeving van Estland is vanaf 2003 vanaf de computer te raadplegen en meer dan 85% van de Estse scholen maakt gebruikt van de elektronische school, wat een bereik van 95% van alle scholieren geeft.
Vertalingen naar allerhande talen
Onze diensten

Een omvattende waaier aan talen

Natuurlijk verzorgen wij vertalingen van en naar allerhande talen. Dat is onze specialiteit. Maar, daarnaast kunnen wij u ook helpen met het proeflezen of herschrijven van uw teksten.

Stuur mij een vrijblijvende offerte

    Select FileUpload File