Engels

Engels vertaalbureau

Summit Works vertalingen vertaald met zeer grote regelmaat teksten van en naar het Engels. Wij vertalen niet alleen Nederlands van en naar het Engels, maar de meeste andere talen waarin wij vertalen.

Het Engels, een West-Germaanse taal, verwant aan het Nederlands

Het Engels heeft 335 miljoen moedertaalsprekers. Het valt onder de Indo-Europese talen, waarin het weer onderverdeeld wordt in de West-Germaanse talen. Het heeft daarmee een nauwe verwantschap met het Nederlands, Fries en (Neder)Duits. Er zijn zelfs enkele Engelse woorden met Nederlandse oorsprong, zoals cookie (koekje), dike (dijk), yacht (jacht) en cruise (doorkruisen). Het Engels kent zijn oorsprong in Engeland, in de tijd van de Angelsaksen.

Het Engels, een wereldwijde lingua franca

Het Engels wordt gesproken in het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Nieuw-Zeeland, Australië, Canada en Oceanië. Ook wordt het Engels gesproken in grote delen van Noord-Amerika, Europa, Afrika en Azië. Wereldwijd dient het Engels als lingua franca: een taal die wordt gebruikt tussen mensen met verschillende moedertalen, als gemeenschappelijk communicatiemiddel. Het Engels wordt gezien als de wereldtaal, het is de belangrijkste internationale taal voor de communicatie, zakenwereld, wetenschap, toerisme, luchtvaart, diplomatie en radio.

Het Engels als wereldtaal

Doordat het Engels ooit de grootste koloniale macht ter wereld was is het Engels zo groot geworden. De taal werd rond 1600 alleen nog in Engeland en het zuidwesten van Schotland gesproken. Daarna verspreidde de taal naar koloniën van het Britse Rijk. Door de invloed van het Britse Rijk in de 18e, 19e en begin 20e eeuw op de politiek, wetenschap, economie en ook de militaire en culturele invloed van het Britse Rijk in die tijd is het Engels nu een wereldtaal.

Toen de taal in de koloniën de officiële status kwijtraakte leek het erop dat de taal minder gesproken zou worden. Door de economische en culturele dominantie van de Verenigde Staten vanaf het begin van de 20e eeuw is de taal nog steeds de wereldtaal.

Brits-Engelse en Amerikaans-Engelse vertalingen door een professional

Het Brits-Engels en Amerikaans-Engels worden beide gezien als Engelse talen en lijken erg op elkaar. Er zijn echter grote verschillen in woordgebruik, uitspraak, grammatica en spelling. Ons Engels vertaalbureau werkt met vertalers van het Brits-Engels en vertalers van het Amerikaans-Engels, die ook het Nederlands perfect beheersen. Als u een opdracht bij ons plaatst selecteren wij de vertaler die het beste past voor de opdracht en uw doelgroep. Onze contactpersoon zorgt ervoor dat het vertaalproces soepel verloopt en helpt u met al uw vragen.

Documenten die wij vertalen van en naar het Engels

Als Engels vertaalbureau hebben wij ruime ervaring met het vertalen van en naar het Engels. Wij hebben ervaring met projecten van verschillende groottes en verschillende opdrachtgevers. Enkele voorbeelden van documenten die wij regelmatig vertalen zijn:

  • Vertaling Nederlands-Engels van trouwaktes, echtscheidingsakte, geboorteakte en doopcertificaten/doopaktes of een overlijdensakte.
  • Vertaling Nederlands-Engels van paspoorten of rijbewijzen
  • Vertaling Nederlands-Engels van handleidingen
  • Vertaling Nederlands-Engels van websites

Wij vertalen ook vanuit het Engels naar het Nederlands, vertaalverzoeken komen in beide richtingen voor.

Wetenswaardigheden over het Engels

  • Engels mag dan wel de wereldtaal zijn, als men spreekt over moedertaalsprekers wordt het Engels in zijn aantal overtroffen door het Mandarijn en het Spaans.
  • Ook in Nederland is het Engels voor veel mensen hun tweede taal en voor een aantal zelfs hun eerste taal. Het Engels is een verplicht eindexamenvak op het voortgezet onderwijs. Ook op de basisschool wordt het Engels onderwezen.
  • De benaming ‘Steenkolenengels’ staat voor zeer slecht gesproken Engels door Nederlandstaligen. Het is een term die rond het jaar 1900 is ontstaan toen Nederlandse havenarbeiders probeerden te communiceren met de bemanning van steenkolenboten uit Groot-Brittannië.
Vertalingen naar allerhande talen
Onze diensten

Een omvattende waaier aan talen

Natuurlijk verzorgen wij vertalingen van en naar allerhande talen. Dat is onze specialiteit. Maar, daarnaast kunnen wij u ook helpen met het proeflezen of herschrijven van uw teksten.

Stuur mij een vrijblijvende offerte

    Select FileUpload File