Duits

Duits vertaalbureau

Ons Duits vertaalbureau verzorgt met regelmaat vertalingen van en naar het Duits. Wij hebben ervaring met uiteenlopende projecten en opdrachtgevers.

Het Duits, de Europese taal met de meeste moedertaalsprekers

Het Duits is een Indo-Europese taal, die valt onder de Germaanse talen. Het is een taal met vele sprekers: circa 101 miljoen moedertaalsprekers en circa 80 miljoen sprekers met Duits als tweede taal. Het Duits is de officiële nationale taal in Duitsland, Oostenrijk en Liechtenstein, en ook één van de officiële talen van Zwitserland en Luxemburg. Ook in delen van België, Denemarken en Italië geldt het Duits als een officiële taal. Tevens wordt het Duits gesproken door Duitse minderheden verspreid over de wereld. Het Duits is de Europese taal met de meeste moedertaalsprekers. Het Standaard Duits is gebaseerd op het Hoogduits. Er zijn vele andere Duitse dialecten, waarvan Nederduits, Nedersaksisch, Beiers, Saksisch en Zwitser-Duits bekende voorbeelden zijn.

Duitsland en Nederland

Duitsland en Nederland hebben al betrekkingen sinds het ontstaan van het huidige Duitsland in 1871. Duitsland is een belangrijke handelspartner voor Nederland. De import naar Duitsland is zo’n 20% en de export bijna 24%. Duitsland en Nederland hebben samenwerkingsverbanden op verschillende terreinen en de Nederlandse en Duitse economie hebben een grote invloed op elkaar. Voor Duitse handelspartners kan het een verschil maken als u de Duitse taal beheerst of kunt communiceren in het Duits.

Duits vertaalbureau met perfecte Duitse vertalingen

Al lijken het Nederlands en het Duits erg op elkaar, het zijn twee verschillende talen met een compleet verschillende grammatica. Een correcte vertaling Duits is dus nog niet zo simpel.

Onze professionele vertalers zijn moedertaalsprekers die in Duitsland wonen. Zij zijn ook opgegroeid met de Duitse cultuur. Ook hebben onze vertalers een perfecte beheersing van het Nederlands en het Engels. Daarom kunnen wij u een perfecte vertaling Duits garanderen. Ons Duits vertaalbureau selecteert de beste vertaler die past bij uw opdracht. Wanneer u een opdracht bij ons plaatst, zorgt uw contactpersoon van Summit Works Vertalingen ervoor dat het vertaalproces soepel verloopt en u geholpen wordt met al uw vragen.

Voorbeelden van vertalingen van Duits naar Nederlands

Hieronder enkele voorbeelden van vertalingen die wij hebben mogen verzorgen voor onze klanten in relatie tot het Nederlands, Engels en het Duits. We hebben reeds vele projecten mogen vertalen. Wij vertalen ook vanuit het Duits en de onderstaande verzoeken komen dan ook in beide richtingen voor.

  • Vertaling van Nederlands-Duits van paspoorten of rijbewijzen
  • Vertaling Nederlands-Duits van trouwaktes, echtscheidingsaktes, geboorteaktes en doopcertificaten/doopaktes of overlijdensaktes.
  • Vertaling Nederlands-Duits van handleidingen
  • Vertaling Nederlands-Duits van websites

Wetenswaardigheden over Nederland en Duitsland:

  • In Duitsland wonen zo’n 164.000 Nederlanders.
  • Nederland en Duitsland zijn per trein verbonden. De ICE rijdt tussen Amsterdam en Frankfurt am Main. Ook gaat er elke twee uur een Intercity tussen de hoofdsteden Amsterdam en Berlijn.
  • Nederland en Duitsland hebben zich na de Tweede Wereldoorlog samen ingezet voor vrede, voorspoed en solidariteit in Europa.
Vertalingen naar allerhande talen
Onze diensten

Een omvattende waaier aan talen

Natuurlijk verzorgen wij vertalingen van en naar allerhande talen. Dat is onze specialiteit. Maar, daarnaast kunnen wij u ook helpen met het proeflezen of herschrijven van uw teksten.

Stuur mij een vrijblijvende offerte

Kies bestandUpload bestand