Chinees

Chinees vertaalbureau, voor al uw vertalingen van en naar het Chinees

Als Chinees vertaalbureau staan wij voor u klaar voor uw vertalingen van het Nederlands naar het Chinees of van het Chinees naar het Nederlands.

Het Chinees, ook wel Mandarijn genoemd, een jonge taal

Het Chinees, wat ook wel Mandarijn wordt genoemd, wordt gesproken als officiële spreektaal in de Volksrepubliek China en Taiwan. Het is ook de taal waarin in Singapore wordt gecommuniceerd door de autoriteiten en de media, en de taal waarin wordt onderwezen. Ook wordt Chinees gesproken in andere landen in het Verre Oosten, zoals Maleisië, Thailand en Indonesië. Het Standaardmandarijn wordt ook wel Putonghua genoemd. In Taiwan wordt de taal Guoyu genoemd en in Maleisië en Singapore Huayu.

Het Standaardmandarijn is een relatief jonge taal. De Chinese overheid wilde een standaardtaal voor China en besloot het dialect van de hoofdstad, Peking, te nemen. Vanaf de 20e eeuw is het Standaardmandarijn de officiële spreektaal in heel China, maar er bestaan vele dialecten.

Het Chinees, de meest gesproken taal ter wereld

Het Chinees valt onder de Sino-Tibetaanse talen, en heeft zo’n 1,2 miljard sprekers. Het is daarmee de meest gesproken taal ter wereld. Het Chinees gebruikt het Hanzi alfabet.

China heeft zo’n 1,379 miljard inwoners en is qua inwoners het grootste land ter wereld. Het Chinees wordt ook door vele Chinese migranten over de wereld gesproken. Vele Chinese immigranten in Nederland spreken Chinees, vaak vormen zij grote gemeenschappen. ‘China Town’ in Amsterdam is daar een voorbeeld van.

China en Nederland

Zoals gezegd zijn er grote Chinese gemeenschappen in Nederland, waarin Chinees wordt gesproken. Sinds begin 20e eeuw zijn er veel Chinese migranten naar Nederland gekomen, die het Chinees mee naar Nederland hebben gebracht.

Naast de vele Chinezen in Nederland is het Chinees ook een belangrijke taal om een andere reden. Na de Verenigde Staten heeft China de grootste economie ter wereld. China was jarenlang de meest snelgroeiende economie ter wereld, het had groeipercentages van rond de 10% per jaar. China staat met zijn groeiende economie bekend als de grootste exporteur ter wereld.

Vertalingen Chinees door een professionele vertaler

Summit Works Vertalingen werkt met een betrouwbaar team professionele vertalers, die zowel het Chinees als het Nederlands en Engels excellent beheersen. Hierdoor kunnen wij u verzekeren van een goede vertaling Chinees. Wanneer u een opdracht bij ons plaatst zorgt onze contactpersoon ervoor dat het vertaalproces soepel verloopt en u geholpen wordt met al uw vragen.

Vertalingen die wij verzorgen van en naar het Chinees

Als Chinees vertaalbureau hebben wij ruime ervaring met het vertalen van documenten en projecten in relatie tot het Chinees, Nederlands en Engels. Enkele voorbeelden van documenten die wij vertalen zijn:

  • Vertalingen van paspoorten en rijbewijzen van het Chinees naar het Nederlands
  • Vertalingen van geboorteaktes, doopaktes/doopcertificaten, trouwaktes, echtscheidingsaktes of overlijdensaktes van het Chinees naar het Nederlands
  • Vertalingen van menukaarten van het Chinees naar het Nederlands
  • Vertalingen van websites van het Chinees naar het Nederlands
  • Vertalingen van handleidingen van het Chinees naar het Nederlands

Wij vertalen ook vanuit het Nederlands of Engels naar het Chinees, vertaalverzoeken komen dan ook in beide richtingen voor.

Wetenswaardigheden over China:

  • China heeft een oppervlakte van 9.596.961 km² en is daarmee, na Rusland en Canada, het grootste land qua oppervlakte.
  • Het Chinees nieuwjaar valt op een andere dag dan het westerse nieuwjaar, het wordt gevierd tussen 21 januari en 20 februari, op de eerste dag van de ‘maanmaand’. Tijdens het Chinees nieuwjaar wordt er gedanst met een lange draak en wordt er veel vuurwerk afgestoken, dit om boze geesten te verjagen.
  • Shanghai is de grootste stad van China, met 23 miljoen inwoners. Het is de 3e metropool van Azië.
Vertalingen naar allerhande talen
Onze diensten

Een omvattende waaier aan talen

Natuurlijk verzorgen wij vertalingen van en naar allerhande talen. Dat is onze specialiteit. Maar, daarnaast kunnen wij u ook helpen met het proeflezen of herschrijven van uw teksten.

Stuur mij een vrijblijvende offerte

    Select FileUpload File