Bulgaars

Bulgaars vertaalbureau

Ons Bulgaars vertaalbureau verzorgt met regelmaat vertalingen van en naar het Bulgaars. Wij hebben ervaring met uiteenlopende projecten en opdrachtgevers.

Het Bulgaars, een van de Slavische talen

Het Bulgaars is de officiële taal in Bulgarije en wordt gesproken door zo’n 12 miljoen mensen. Het Bulgaars behoort tot de Indo-Europese taalfamilie en valt onder de zuidelijke groep van de Slavische talen. Het wordt gezien als een van de makkelijkere Slavische talen, omdat de naamvallen, net als in het Nederlands, zo goed als verdwenen zijn. Het Bulgaars kent de meeste woorden met een Slavische afkomst, maar is ook beïnvloed door andere talen zoals het Latijn, Turks, Duits en Frans. Het Macedonisch is nauw verwant aan het Bulgaars, waardoor het Macedonisch door sommigen als een Bulgaars dialect wordt gezien.

Het Bulgaars wordt niet alleen in Bulgarije gesproken, maar ook door minderheden in de Oekraïne, Moldavië, Roemenië, Servië en Griekenland. Het Bulgaars gebruikt het Cyrillisch alfabet.

Nederland en Bulgarije

In Nederland komen we vooral in aanraking met het Bulgaars door Bulgaarse immigranten die naar Nederland zijn gekomen om te werken. Bulgaren kunnen zonder vergunning in Nederland kunnen werken. Er wonen en werken op dit moment zo’n 24 duizend Bulgaren in Nederland.

Ook heeft Nederland een handelsrelatie met Bulgarije. Bulgarije heeft een belangrijke industrie in machinebouw, techniek, metaalbewerking, voedselverwerking en de productie van chemische producten, elektronica en textiel.

Ons Bulgaars vertaalbureau staat voor u klaar

Het Bulgaars wordt voornamelijk in Bulgarije zelf gesproken. Daardoor zijn er weinig professionele vertalers in Bulgaars te vinden. Onze professionele vertalers zijn moedertaalsprekers die in Bulgarije wonen en zijn opgegroeid met de Bulgaarse cultuur. Ook hebben onze vertalers een perfecte beheersing van het Nederlands en het Engels, waardoor wij u een perfecte vertaling Bulgaars kunnen garanderen. Summit Works Vertalingen selecteert de beste vertaler die past bij uw opdracht. Wanneer u een opdracht bij ons plaatst, zorgt uw contactpersoon van Summit Works Vertalingen ervoor dat het vertaalproces soepel verloopt en u geholpen wordt met al uw vragen.

Documenten die wij vertalen van en naar het Bulgaars

Hieronder enkele voorbeelden van vertalingen die wij hebben mogen verzorgen voor onze klanten in relatie tot het Nederlands, Engels en het Bulgaars. We hebben ondertussen reeds vele projecten mogen vertalen. Dikwijls vertalen wij ook vanuit het Bulgaars en de onderstaande verzoeken komen dan ook in beide richtingen voor.

  • Vertaling van Bulgaarse geboorteaktes, doopcertificaten/doopaktes, trouwaktes, echtscheidingsakte en overlijdensaktes naar het Nederlands
  • Vertaling van Bulgaarse paspoorten of rijbewijzen naar het Nederlands
  • Vertaling van handleidingen van het Bulgaars naar het Nederlands
  • Vertaling van websites van het Bulgaars naar het Nederlands

Wetenswaardigheden over Bulgarije

  • In Bulgarije betekend het schudden van het hoofd, ‘nee’ in Nederland, ‘ja’. Het knikken van het hoofd, ‘ja’ in Nederland, betekend ‘nee’. Dit kan erg verwarrend zijn bij communicatie tussen Nederlanders en Bulgaren.
  • Meer dan 75% van de Bulgaarse bevolking behoort tot de Bulgaars-orthodoxe Kerk.
  • De Bulgaarse muziek heeft onregelmatige maatsoorten, en is daardoor zeer geliefd onder liefhebbers van volksmuziek en wereldmuziek.
Vertalingen naar allerhande talen
Onze diensten

Een omvattende waaier aan talen

Natuurlijk verzorgen wij vertalingen van en naar allerhande talen. Dat is onze specialiteit. Maar, daarnaast kunnen wij u ook helpen met het proeflezen of herschrijven van uw teksten.

Stuur mij een vrijblijvende offerte

    Select FileUpload File