Azerbeidzjaans

Azerbeidzjaans vertaalbureau, voor al uw vertalingen van en naar het Azerbeidzjaans

Als Azerbeidzjaans vertaalbureau hebben wij ervaring met het professioneel vertalen van Azerbeidzjaans in relatie tot het Nederlands en het Engels.

Azerbeidzjaans, Azeri, een veel gesproken taal

Het Azerbeidzjaans, ook wel Azeri genoemd, behoort tot de Turkse talen en is de officiële taal van Azerbeidzjan. Het Azerbeidzjaans wordt ook gesproken door inwoners van het aangrenzende Iraans Azerbeidzjan, kleine minderheden in Georgië en in het Oosten van Turkije. Het Azerbeidzjaans wordt door zo’n 30 miljoen mensen gesproken.

Het Azerbeidzjaans is verdeeld in twee varianten: het Noord-Azerbeidzjaans en het Zuid-Azerbeidzjaans. Deze talen hebben weer verschillende dialecten. Het Turkse Qashqa’j, Khalaj en Salchug worden ook gezien als talen in de Azerbeidzjaanse taalgroep.

Azerbeidzjan en Nederland

In Nederland komen we regelmatig in aanraking met Azerbeidzjan als vakantieland. Azerbeidzjan is het grootste land in de Kaukasus en ligt op de grens van Oost-Europa en West-Azië, Het land heeft een culturele en natuurlijke aantrekkingskracht voor toeristen. Azerbeidzjan staat bekend om zijn toerisme met betrekking tot religie, gezondheid en spa.

Het Azerbeisjaans, Azeri, een unieke taal

Het moderne standaard- Azerbeidzjaans is sterk beïnvloed door het Perzisch en het Russisch en in mindere mate ook door het Turks. Het Azerbeidzjaans is eeuwenlang geschreven met het Arabische alfabet. Van 1992 tot 1939, toen Azerbeidzjan deel was van de Sovjet-Unie, werd het Latijnse alfabet gebruikt. Daarna, van 1939 tot 1991 werd het Azerbeidzjaans geschreven met het cyrillische alfabet. Sinds 1991 wordt wederom het Latijnse alfabet gebruikt. In Iran is steeds het Arabische alfabet gebruikt. Dit maakt het Azerbeidzjaans een unieke taal, waardoor het lastig kan zijn deze te vertalen.

Vertalen van het Azerbeidzjaans, geen makkelijke taak

Zoals gezegd is het Azerbeidzjaans een unieke taal, die moeilijk te vertalen is. Summit Works Vertalingen gebruikt professionele vertalers met de nodige ervaring, die afkomstig zijn uit Azerbeidzjan en die ook het Nederlands en Engels uitstekend beheersen. Hierdoor kunnen wij u een perfecte vertaling Azerbeidzjaans verzekeren.

Voorbeelden van documenten die wij vertalen van en naar het Azerbeidzjaans

Als Azerbeidzjaans vertaalbureau hebben wij al vele projecten voor onze klanten mogen vertalen, met het betrekking tot het Nederlands en het Engels. Enkele voorbeelden van vertalingen die wij mogen hebben verzorgen zijn:

 • Vertaling Azerbeidzjaans-Nederlands van trouwaktes, echtscheidingsakte, geboorteakte en doopcertificaten/doopaktes of een overlijdensakte.
 • Vertaling Azerbeidzjaans-Nederlands van rijbewijzen of paspoorten
 • Vertaling Nederlands- Azerbeidzjaans van websites
  Vertaling Nederlands- Azerbeidzjaans van handleidingen
 • Vertaalverzoeken komen in beide richtingen voor, wij staan altijd klaar voor nieuwe projecten.

Wetenswaardigheden over Azerbeidzjan

 • In de Azerbeidzjaanse grondwet wordt godsdienstvrijheid gegarandeerd, het land heeft geen staatsreligie.
 • Azerbeidzjaanse traditionele jurken zijn de chokha en de papakhi.
 • Het Azerbeidzjaanse tapijt is door UNESCO uitgeroepen tot een meesterwerk van immaterieel erfgoed.
Vertalingen naar allerhande talen
Onze diensten

Een omvattende waaier aan talen

Natuurlijk verzorgen wij vertalingen van en naar allerhande talen. Dat is onze specialiteit. Maar, daarnaast kunnen wij u ook helpen met het proeflezen of herschrijven van uw teksten.

Stuur mij een vrijblijvende offerte

  Select FileUpload File