Assamees

Assamees Vertaalbureau voor al uw vertalingen naar het Assamees

Ons vertaalbureau verzorgt regelmatig vertalingen van en naar het Assamees. Assamees, ook wel Assamitisch of Assami genoemd, is een Indo-Arische taal die voornamelijk in de Indiase staat Assam gesproken wordt, daar is het de officiële taal. Ook wordt het Assamees gesproken in Bangladesh en Bhutan. Het Assamees heeft zo’n 20 miljoen sprekers en is voor ruim 15 miljoen sprekers de moedertaal. De taal stamt af van het Sanskriet en is verwant aan het Bengaals.

Assamees, Assamitisch, Assami, een wereldwijde taal

Assamees is wereldwijd te vinden omdat emigranten uit deze gebieden de taal natuurlijk ook spreken. Er zijn zelfs redelijk grote Assamees-sprekende gemeenschappen verspreid over de wereld, bijvoorbeeld in Amerika, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Australië en Dubai. Voor ondernemers kan het dus ook een belangrijke taal zijn.

Vertalingen naar het Assamees, geen makkelijke taak

Het Assamees is een interessante taal, die niet verwant is aan het Nederlands. Professionele vertalers Assamees-Nederlands zijn moeilijk te vinden. Ons vertaalbureau werkt uitsluitend met moedertaalsprekers afkomstig uit Assam, die ook een excellente beheersing van het Nederlands/Engels hebben. Daardoor kunnen we u een perfecte vertaling van Assamees-Nederlands of Assamees-Engels verzekeren.

Vertaalbureau Assamees staat voor u klaar

Wij zorgen ervoor dat onze vertaler exact de nuances van de brontaal aanvoelt en daardoor uw tekst professioneel kan vertalen van en naar het Assamees. Wanneer u een opdracht bij ons plaatst, zorgt uw contactpersoon van Summit Works Vertalingen ervoor dat u geholpen wordt met al uw vragen en het vertaalproces soepel verloopt.

Welke documenten vertalen jullie naar het Assamees?

Als Assamees vertaalbureau hebben wij ervaring met het vertalen van verschillende documenten en projecten, in diverse groottes. Hieronder enkele voorbeelden van vertalingen die wij hebben mogen verzorgen voor onze klanten, in relatie tot het Assamees, Nederlands en Engels. Wij vertalen ook van het Assamees naar het Nederlands, vertalingsverzoeken komen in beide richtingen voor.

  • Vertaling van trouwaktes, echtscheidingsaktes, geboorteaktes, doopcertificaten/doopaktes en overlijdensaktes van het Nederlands naar het Assamees
  • Vertaling van paspoorten of rijbewijzen van Nederlands naar het Assamees
  • Vertaling van handleidingen van het Nederlands naar het Assamees
  • Vertaling van websites van het Nederlands naar het Assamees

Wetenswaardigheden over Assam en India

  • Een belangrijk exportproduct uit Assam is thee: Assamthee of assammelange is een wereldwijd bekende zwarte theesoort. Ongeveer de helft van de thee-oogst in India vindt plaats in Assam.
  • Na China heeft India het grootste bevolkingsaantal ter wereld.
  • India kent geen staatsgodsdienst en heeft verschillende religies, waaronder het boeddhisme, hindoeïsme en sikhisme.
Onze diensten

Een omvattende waaier aan talen

Natuurlijk verzorgen wij vertalingen van en naar allerhande talen. Dat is onze specialiteit. Maar, daarnaast kunnen wij u ook helpen met het proeflezen of herschrijven van uw teksten.

Stuur mij een vrijblijvende offerte

    Select FileUpload File