Armeens

Armeens vertaalbureau, voor al uw vertalingen van en naar het Armeens

Ons vertaalbureau verzorgt met regelmaat vertalingen van en naar het Armeens. Het Armeens is een Indo-Europese taal en is de enige nog levende taal uit de oudheid, de andere twee (Thracish en Frygisch) zijn onder de druk van het Grieks of Latijn verdwenen. De meest verwante talen die nu nog worden gesproken zijn Albanees en Grieks.

Armeens, een taal die in vele landen gesproken wordt

Het Armeens wordt door ruim 6 miljoen mensen gesproken. Het Armeens wordt ook buiten Armenië gesproken, in Nagorno-Karabach en de Armeense Diaspora, zoals de Verenigde Staten en Frankrijk. Het Armeens valt op te delen in twee varianten: Oost-Armeens en West-Armeens.

Het Oost-Armeens is het Standaard-Armeens en de meest gebruikte taal in Armenië, maar wordt ook gesproken in Iran en de Kaukasus.

Het West-Armeens wordt vooral gesproken door Armeense inwoners van andere landen, zoals Turkije, maar ook in andere landen in Europa, Noord-Amerika, en het Midden-Oosten.

Vertalingen Armeens door een professionele vertaler Armeens

Ons Armeens vertaalbureau werkt met een betrouwbaar team professionele vertalers, die zowel het Armeens als het Nederlands en Engels excellent beheersen. Onze vertalers zijn moedertaalsprekers Aramees, hierdoor worden nuances in de vertalingen perfect aangevoeld en kunnen wij u verzekeren van een goede vertaling Armeens. Wanneer u een opdracht bij ons plaatst zorgt onze contactpersoon ervoor dat u geholpen wordt met al uw vragen en dat het vertaalproces soepel verloopt.

Armenië en Nederland

Armenië behoort geografisch gezien tot Azië, maar beschouwt zich als een Europees land in historische en culturele aspecten. Sinds 2001 is Armenië lid van de Raad van Europa.

Armenië heeft een lange handelsgeschiedenis. Het land heeft vele politieke en economische tegenslagen gehad, maar is het eerste land in de Kaukasus waarvan de economie sinds de jaren negentig opmerkelijk verbeterde. Er wordt veel geïnvesteerd in Armeense bedrijven. Jaarlijks heeft de Armeense economie groeicijfers van rond de 10-13%. De grootste exportmarkt van Armenië is in Europa, waaronder in Nederland. Er werd in 2016 voor ruim €100.000.000,- geïmporteerd naar andere Europese landen. Armenië heeft een sterke handelsmarkt, en is ook een handelspartner van Nederland.

Voorbeelden van vertalingen van Armeens naar Nederlands

Ons Armeens vertaalbureau heeft ervaring met het vertalen van documenten van het Armeens naar het Nederlands en vice versa. Hieronder enkele voorbeelden van vertalingen die wij hebben mogen verzorgen voor onze klanten:

  • Vertaling van Armeens-Nederlands van paspoorten of rijbewijzen
  • Vertaling Nederlands-Armeens van trouwaktes, echtscheidingsakte, geboorteaktes en doopcertificaten/doopaktes of overlijdensaktes.
  • Vertaling Armeens-Nederlands van handleidingen
  • Vertaling Nederlands-Armeens van websites

Wetenswaardigheden over Armenië

  • Armenië had als eerste land het christendom als staatsreligie, in het jaar 301.
  • De belangrijkste sporten in Armenië zijn gewichtheffen, worstelen, karate, boksen en kickboksen. Er worden jaarlijks veel Armeense sporters Europees kampioen en wereldkampioen in verschillende vechtsporten en krachtsporten. Voetbal wordt ook steeds populairder in Armenië.
  • Armenië heeft een geschiedenis die teruggaat tot ongeveer 1500 voor Christus en is daarmee een van de oudste landen van de wereld.
Vertalingen naar allerhande talen
Onze diensten

Een omvattende waaier aan talen

Natuurlijk verzorgen wij vertalingen van en naar allerhande talen. Dat is onze specialiteit. Maar, daarnaast kunnen wij u ook helpen met het proeflezen of herschrijven van uw teksten.

Stuur mij een vrijblijvende offerte

    Select FileUpload File