Reguliere vertalingen

Vertalen is onze passie. Onze vertalers staan klaar om u bij te staan bij al uw mogelijke vertaalverzoeken. Hoe bijzonder uw verzoek ook is. Of u nu een persoonlijke brief naar het Turks wenst te vertalen of iemand zoekt voor het vertalen van uw bedrijfsdocumenten, wij kunnen u van dienst zijn.

Ieder jaar zien wij zeer uiteenlopende projecten de revue passeren. Natuurlijk vertalen wij doorgaans voornamelijk naar de talen wat dichter bij huis, vertalingen naar het Frans, Engels, Duits, Spaans zien wij hier iedere dag langskomen. Maar wij vertalen ook naar exotischere talen als het Tigrinya of het Chinees. Geen dag is hetzelfde en dat vinden wij prettig.

Wat voor documenten vertalen jullie?

Wij vertalen allerhande documenten. In feite alles wat je kunt vertalen naar een andere taal. Je kunt het zo gek niet bedenken of we hebben het onze burelen zien passeren. Een greep uit de bijzondere vertaalprojecten die wij hebben mogen verzorgen levert herinneringen op aan projecten met eeuwenoude dichtenbundels, bordspellen, ingrediëntenlijsten, kinderboeken, medische dossiers of stofzuigerhandleidingen. Veelzijdigheid is belangrijk voor een vertaalbureau. Wij denken graag met u mee.

Naar welke talen vertalen jullie eigenlijk?

Een voorzichtige schatting van het aantal talen ter wereld levert een totaal van 6500 op. Dat zijn er ontzettend veel natuurlijk. Let wel, 2000 van deze talen hebben nog geen 1000 sprekers wereldwijd. We hebben allemaal wel eens gehoord van de meest gesproken talen ter wereld. In de praktijk zijn dit doorgaans ook de talen waar wij het meeste mee werken. We zetten voor het gemak nog eens de 5 meest gesproken talen op een rijtje, met een schatting van het aantal moedertaalsprekers erachter.

  1. Chinees – 1.2 biljoen sprekers
  2. Spaans – 400 miljoen sprekers
  3. Engels – 335 miljoen sprekers
  4. Hindi – 260 miljoen sprekers
  5. Arabisch – 242 miljoen sprekers

Wij vertalen naar al deze talen, vanuit het Nederlands en het Engels. Maar wij kunnen natuurlijk ook teksten vertalen vanuit deze talen. Onze vertalers zijn dagelijks druk in de weer met deze talencombinaties.

Veelzijdigheid in talen

Maar wist je bijvoorbeeld dat ons vertaalbureau ook vertalingen naar kleinere talen kunnen verzorgen? Zo vertalen wij ook naar het Fries of naar het Tibetaans. Gedurende ons 10-jarige bestaan hebben wij vele duizenden projecten mogen verzorgen in ongeveer 100 verschillende talen. Staat de taal die u zoekt niet in onze tarievenlijst? Stuur ons dan gerust een e-mailtje, dan gaan wij voor u op zoek. Wij willen een totaalservice aan kunnen bieden aan onze klanten. Wat u ook nodig heeft op het gebied van vertalingen en taal, u kunt bij ons terecht met uw vragen.