Vertaling nodig?

Vraag nu direct een offerte aan!

0031 (0)6 50 662 464

Vertaling van en naar het Thais

De Thaise markt bestormen

Thailand, officieel het Koninkrijk Thailand, is een koninkrijk in de regio Zuidoost-Azië. De hoofdstad van Thailand is de levendige stad Bangkok. Tot 1939 noemde men het land Siam. De naam van het land in het Thais is "Prathet Thai", waarbij Prathet land betekent en het woord Thai wel geïnterpreteerd wordt als vrij. Wenst u contacten te onderhouden met een van de vele Thaissprekende mensen of bedrijven, laat dan een professioneel vertaalbureau Thais uw vertalingen verzorgen.

Het Thai is de officiële taal van Thailand. Thai behoort tot de relatief onbekendeTai-taalgroep van de Tai-Kadai-taalfamilie. De Tai-Kadai-talen zijn vermoedelijk ergens afkomstig uit zuidelijk China en sommige taalkundigen vermoeden een verwantschap met de Austroaziatische, Austronesische of Sino-Tibetaanse taalfamilies. Thai is een tonale en analytische taal. Dit betekent dat de combinatie van tonaliteit, complexe orthografie (vertalingen Thais worden geschreven in het Thais alfabet), relationele markers en een andere fonologie de taal vaak moeilijk te leren is voor westerlingen.

Het Thais is de moedertaal die wordt gesproken door ongeveer 90% van de Thaise bevolking. Binnen de Thaise taal kunnen er vier grote dialecten worden onderscheiden waar wij ook naar vertalen:

  • het centrale Thai (ook wel Siamees genoemd), dat in Centraal-Thailand wordt gesproken;
  • het Isaan in het noordoosten;
  • het Noordelijk Thai in het noorden;
  • het Zuidelijk Thai ("Phasaa Taai") in het zuiden;

Voorts spreken veel volkeren in het Noorden, Noordoosten en Westen van Thailand hun eigen lokale talen, zoals de Akha, Lahu, Khmer en Mon. Deze talen kennen lang niet zoveel sprekers als de anderen.

Volgens tellingen had Thailand in 2009 een inwoneraantal van zo’n 65 miljoen mensen. De bevolking leeft verspreid door het hele land. De Thaise bevolking bestaat voor ongeveer 90% uit Thai. De grootste minderheidsgroep wordt gevormd door een Chinese minderheid (ook voor vertalingen Chinees kunt u bij ons terecht), die zich echter vrij sterk met de Thai hebben vermengd.

Summit Works Vertalingen, vertaalbureau in Den Haag, Maastricht, Nijmegen, Amsterdam en Venlo levert hoogstaande vertalingen Thais aan uiteenlopende organizaties. Wij zijn ook u graag van dienst, bekijk ons overzicht aan talen of e-mail ons voor meer informatie.

Vraag offerte aan

Heeft u interesse in een van onze diensten?