Vertaling nodig?

Vraag nu direct een offerte aan!

0031 (0)6 50 662 464

Vertaling van en naar het Slowaaks

Goede vertalingen Slowaaks

Het Slowaaks wordt gesproken door ongeveer zes miljoen mensen, voornamelijk in Slowakije, waar het de officiële taal is. Al jaren vertaald Summit Works Vertalingen & Communicatie regelmatig naar het Slowaaks. Een interessante uitdaging. Wij zijn u dan ook graag van dienst wanneer u goede vertalingen benodigd tussen het Nederlands en het Slowaaks.

Het Slowaaks is de officiële taal van Slowakije, ook wel genaamd de Slowaakse Republiek, of Slovakije of de Slovaakse Republiek. Slowakije is een republiek gelegen in Centraal-Europa. Het land maakte zich op 1 januari 1993 los van Tsjecho-Slowakije, dat door deze splitsing ophield te bestaan. De hoofdstad van het land is Bratislava. Een mooie en bovenal gezellige stad met een bruisend uitgaansleven. Als bezienswaardigheid is zeker het kasteel dat uitziet over de stad aan te raden. Dit kasteel, genaamd Hrad is het symbool van de stad. Daarnaast is een bezoek aan Slowakije aan te raden vanwege de zeer lage prijzen. Een biertje kost zelfs in de hoofdstad een stuk minder dan in de gemiddelde Nederlandse kroeg of bar.

Het land Slowakije wordt begrensd door Tsjechië (kijk voor meer info over vertalingen Tsjechisch bij vertaalbureau Tsjechisch) in het noordwesten, Polen in het noorden, Oekraïne in het oosten, Hongarije in het zuiden en het bergachtige Oostenrijk in het westen. Het land kent net als buur Oostenrijk een imposant bergachtig landschap. Het land vormde gedurende de twintigste eeuw één geheel met het taalkundig en ook cultureel zeer verwante Tsjechië. Het land maakte daarvoor echter eeuwenlang een heel andere ontwikkeling door. Zo behoorde Slowakije eeuwenlang tot Hongarije.

Voor vertaling Slowaaks bent u bij ons op het juiste adres. Wij kunnen u vakkundig en snel van dienst zijn met goede vertalingen Slowaaks. Ons vertaalbureau Slowaaks, gelegen in Maastricht, levert reeds jaren vertalingen van websites, folders en instructiehandleidingen naar deze ingewikkelde taal. Schroom dan ook niet en neem vrijblijvend contact op met ons per e-mail of telefoon. Wij maken u graag een offerte.

Vraag offerte aan

Heeft u interesse in een van onze diensten?