Vertaling nodig?

Vraag nu direct een offerte aan!

0031 (0)6 50 662 464

Vertaling van en naar het Sloveens

De Sloveense taal professioneel vertaald

Slovenië, ook wel officieel de Republiek Slovenië (Sloveens: Republika Slovenija) genaamd, is een ontwikkeld land in Midden-Europa aan de zuidkant van de Alpen. Het wordt in het noorden begrensd door Oostenrijk, buurland Italië en de Adriatische Zee in het westen, Kroatië in zowel het zuiden en het oosten en buurland Hongarije in het noordoosten. Het land is relatief klein, zeer dichtbebost en bergachtig. Uitermate geschikt voor toeristen als wandelaars/mountainbikers dus. Het land heeft in het westen korte Adriatische kust.

Slovenië werd een onafhankelijke staat toen het op 25 juni 1991. Vóór deze onafhankelijkheidsverklaring was Slovenië onderdeel van het voormalige Joegoslavië als (socialistische) Republiek Slovenië. Ettelijke jaren terug, om precies te zijn op 1 mei 2004 werd het land Slovenië lid van de EU. In 2007 nam Slovenië tevens de euro aan. Vertaalbureau Slovenië voert niet extreem veel vertalingen uit tussen het Nederlands en het Sloveens. De relatief kleine taal behoort tot de wat meer specifiekere talen in Europa. Niettemin hebben wij door de jaren heen een ruime ervaring opgebouwd als vertaalbureau Sloveens.

Slovenië wordt als land regelmatig afgeschilderd als een ietwat achtergesteld land, net als haar buur Slowakije (ook voor vertalingen Slowaaks kunnen wij u van dienst zijn). Een bezoek aan deze beide landen geeft echter een geheel ander beeld. Bratislava en Ljubjana zijn zeer ontwikkelde steden die niet onderdoen voor hun bijvoorbeeld Italiaanse buursteden. Winkels van alle grote merken, prachtige bezienswaardigheden en een levending uitgaansleven zijn facetten die een bezoek zeker de moeite waard maken.

Benader de dik 2 miljoen sprekers van het Sloveens op professionele wijze. Slovenië, met als hoofdstad het moderne Ljubljana is een land met grote mogelijkheden. Door haar ligging heeft het land veel betrekkingen met Slowakije, Oostenrijk en Italië. Wanneer u of uw onderneming contacten wenst te onderhouden met bijvoorbeeld een vestiging in Ljubljana, heeft u wellicht behoefte aan een goede vertaler Sloveens. Wij zijn uw perfecte partner voor vertalingen Nederlands-Sloveens en Sloveens-Nederlands. Bekijk onze voordelige tarieven.

Vraag offerte aan

Heeft u interesse in een van onze diensten?