Vertaling nodig?

Vraag nu direct een offerte aan!

0031 (0)6 50 662 464

Vertaling van en naar een Scandinavische / Baltische taal

Scandinavische / Baltische talen

Ook voor vertalingen naar Scandinavische en Baltische talen, zijn wij u graag van dienst! Summit Works Vertalingen & Communicatie heeft ruimschoots ervaring wanneer het aankomt op Scandinavische/Baltische talen. Welke talen dit zijn? Ons vertaalbureau verzorgd Deens, Zweeds, Noors, en Fins vertalingen en voorts vertalingen Ests en vertalingen Lets.

De talen Noors, Zweeds en Deens worden hier gesproken en worden vaak aangeduid als de Scandinavische talen. In tegenstelling tot de zogenaamde Noord-Germaanse talen, waaronder ook IJslands en Faeröers vallen. Deze Scandinavische talen zijn vermoedelijk ergens rond het jaar 800 ontstaan als uiteenlopende dialecten van het destijds in heel Scandinavië gesproken Oernoords, de talen lijken zo op elkaar dat ze vaak onderling verstaanbaar zijn. Vroeger, in de Hanzetijd, werden deze talen aanzienlijk beïnvloed door het Middelnederduits, de voorloper van de nu zo bekende Nederduits/Nedersaksische taalgroep.

De Scandinavische landen worden gekenmerkt door hun overweldigende natuurpracht en diverse landschappen. De vele fjorden, bossen en ruige gebieden maakt de regio tot een perfecte plek voor een avontuurlijke vakantie. Daarnaast zijn steden als Oslo, Helsinki en Stockholm zeer leuk om eens te verkennen.

De talen Noors (ook voor vertalingen Noors staat ons vertaalbureau voor u klaar), Zweeds (wij zijn volgens onze klanten een uitstekend vertaalbureau Zweeds) en Deens (wij voorzien uw website graag van een vertaling Deens) worden hier gesproken en worden vaak aangeduid als de Scandinavische talen. In tegenstelling tot de zogenaamde Noord-Germaanse talen, waaronder ook IJslands en Faeröers vallen. Deze Scandinavische talen zijn vermoedelijk ergens rond het jaar 800 ontstaan als uiteenlopende dialecten van het destijds in heel Scandinavië gesproken Oernoords, de talen lijken zo op elkaar dat ze vaak onderling verstaanbaar zijn. Vroeger, in de Hanzetijd, werden deze talen aanzienlijk beïnvloed door het Middelnederduits, de voorloper van de nu zo bekende Nederduits/Nedersaksische taalgroep.

De definitie Scandinavisch wordt door ons gebruikt voor vertaling Noors, vertaling Zweeds en vertaling Deens als gaat het om één taal, maar de Scandinaviërs zelf zien als Scandinavisch vooral de taal die mensen uit de drie landen tegen elkaar spreken. In de praktijk komt dit erop neer dat men de eigen taal zeer duidelijk articuleert en unieke typische woorden van de eigen taal ontwijkt. In gevallen waarbij dat onmogelijk is, vervangt men doorgaans het woord door het woord in de taal van de gesprekspartner of men gebruikt een Engels woord. Zo begrijpt men elkaar, of men nu Deens, Zweeds of Scandinavisch spreekt. Wellicht logischerwijs, is Scandinavisch spreken voor de Scandinaviërs dan ook niet alledaags en voelt het vrij onnatuurlijk. Ook het Gøtudanskt, dat op de Faeröereilanden voorkomt en het Deens dat in IJsland op school wordt geleerd wordt gezien als Scandinavisch.

Ook voor al uw vertalingen van en naar een Scandinavische taal zijn wij graag uw vertaalpartner. Summit Works Vertalingen & Communicatie is ook thuis in Scandinavische talen, of dit nu vertalen naar het Zweeds, Deens of Fins is.

Vraag offerte aan

Heeft u interesse in een van onze diensten?