Vertaling nodig?

Vraag nu direct een offerte aan!

0031 (0)6 50 662 464

Vertaling van en naar het Roemeens

Zorgvuldige vertalers Roemeens

Het Roemeens is een Romaanse taal die gesproken wordt in Roemenië, Moldavië en Vojvodina. In Moldavië heet een licht afwijkende versie van de taal officieel het Moldavisch (de Moldavische taal). Roemenië is een republiek in Zuidoost-Europa, grenzend aan de Zwarte Zee, Bulgarije, Servië, Hongarije, Oekraïne en Moldavië. Op een grondgebied van zo’n 230.000 km² heeft Roemenië bijna 22 miljoen inwoners.

Op de landen Hongarije en Moldavië na, wordt het Romaanse Roemenië ingesloten door de zogenaamde Slavische landen. Naast een aanzienlijke verscheidenheid aan culturele invloeden, de taal en de religie, bezit de staat Roemenië veel échte natuur. Het landelijke klimaat (met koude winters en warme zomers) en de bergketen de Karpaten, zorgen voor een grote verscheidenheid aan landschapssoorten. Voorts kent het land nog brede zandstranden, een delta, en oerbossen en vlaktes.

De mondaine hoofdstad Boekarest, wordt ook wel Klein Parijs genoemd. Het is een grote toeristische trekpleister en met afstand de grootste stad van het land Roemenië. Gedurende het Sovjetregime speelde Roemenië een opvallende rol in het Oostblok, met een relatief grote eigen inbreng op het gebied van de buitenlandse politiek. Sinds 2004 is Roemenië lid van de NAVO en sinds 2007 zelfs van de Europese Unie. Het toetredingsverdrag van de EU is getekend in begin 2005 en op 1 januari 2007 in werking getreden. Roemenië is qua bevolkingsomvang het 7de land van Europa en qua oppervlakte staat het land op plaats 8 in de ranglijst.

Pakweg 25 miljoen mensen spreken wereldwijd Roemeens als moedertaal. Geen gering aantal. Wij verzorgen dan ook op regelmatige basis vertalingen Nederlands-Roemeens en Roemeens-Nederlands. Ook beëdigde vertalingen Nederlands-Roemeens en beëdigde vertalingen Roemeens-Nederlands behoort tot de mogelijkheden. De taal is verwant aan enkele talen waar ons vertaalbureau ook naar vertaald, zoals het Italiaans, Spaans, Catalaans, Frans en Portugees. Summit Works Vertalingen & Communicatie is graag uw partner voor vertalingen Roemeens.

Vraag offerte aan

Heeft u interesse in een van onze diensten?