Vertaling nodig?

Vraag nu direct een offerte aan!

0031 (0)6 50 662 464

Vertaling van en naar het Oekraïens

Op zoek naar een vertaler Oekraïens?

Het Oekraïens is een best grote taal op het Europese vasteland, de taal behoort tot de Oost-Slavische groep binnen de Slavische talen. Andere Slavische talen zijn bijvoorbeeld het Pools (zie vertaalbureau Pools voor meer informatie over onze vertalingen Pools)

Deze taal wordt niet alleen in Oekraïne gesproken, maar ook in landen in de buurt als Wit-Rusland, Moldavië, Rusland (ook voor vertalingen Russisch kunt u bij vertaalbureau Russisch terecht) en vele andere landen op aarde. De taal wordt net als het Russisch en het Wit-Russisch utigedrukt met het Cyrillisch alfabet, waarbij het Oekraïens overigens nog enkele specifieke letters gebruikt. De taal wordt door zo’n 39 miljoen mensen gesproken, het is daarmee een aanzienlijk grote taal.

Oekraïne is een staat in Oost-Europa, in het zuiden grenzend aan de Zwarte Zee, in het oosten aan de grote buur Rusland, geheel in het noorden aan het kleine Wit-Rusland en in het westen aan zowel Polen, Slowakije, Hongarije, Roemenië als aan Moldavië. Bijzonder feit is dat Oekraïne na Rusland en Turkije (ook voor vertalingen Turks kunt u bij vertaalbureau Turks terecht!) het grootste land van het contintent Europa is. Overigens is het wel het grootste land (qua totale oppervlakte) dat zich geheel in Europa bevind, daar waar Rusland en Turkije deels in andere continenten liggen. De hoofdstad van Oekraïene is Kiev. Geheel ten noorden van Kiev ligt het alombekende Tsjernobyl waar zich in 1986 een nucleaire ramp voltrok die zijn weerga niet kende. Een heus drama. De drie grote rivieren die het land doorkruisen zijn: de Dnjepr (Dnipro), de Dnjestr (Dnister) en de imposante Donets.

In Oekraïne worden naast het Oekraïens ook de talen Russisch, Krim-Tataars, Roemeens, Hongaars, Bulgaars, Pools, Duits, Wit-Russisch, Slowaaks, Grieks, Gagaoezisch en Romani gesproken. Schroom dan ook niet en contacteer ons, wij zijn u graag van dienst.

Vraag offerte aan

Heeft u interesse in een van onze diensten?