Vertaling nodig?

Vraag nu direct een offerte aan!

0031 (0)6 50 662 464

Vertaling van en naar het Noors

Vertalingen naar de Noorse taal

Vertalingen naar het Noors zijn een mooie uitdaging voor onze vertalers. Onze Noors vertalers zijn bedreven en enthousiast om met uw teksten aan de slag te gaan. Uw vertalingen worden professioneel verzorgd vanuit het Scandinavische land met Oslo als hoofdstad. Vraag gerust een offerte aan ongeacht of het nu om het Noors vertalen van een website, handleiding of stedengids gaat.

Noorwegen, ook wel officieel het Koninkrijk Noorwegen genoemd (Noors: Kongeriket Norge (Bokmål), Kongeriket Noreg (Nynorsk)), is een welvarend land in Noord-Europa. Het land bevind zich op het westelijk deel van het Scandinavisch Schiereiland en grenst aan Zweden (voor meer informatie over vertalingen Zweeds, benader ons gerust vrijblijvend voor een offerte), Finland en Rusland (Russische vertalingen vanaf 11 eurocent per woord). Het Verenigd Koninkrijk en de Faeröer liggen ten westen aan de andere kant van de Noordzee, en Denemarken ligt ten zuiden aan de overzijde van het bekende Skagerrak. In de bewogen jaren 20 van de 20ste eeuw bezette Noorwegen het eiland Jan Mayen en kreeg het – als overeengekomen in het Spitsbergenverdrag - de soevereiniteit over de Arctische archipel van Spitsbergen. De Antarctische gebieden Bouvet, Peter I-eiland en Koningin Maudland vallen wel onder Noors bestuur maar horen niet tot het koninkrijk.

Noorwegen heeft een totale oppervlakte van 385.155 km² en een kustlijn van ruim 25.000 km. Door het enigzins lage inwonertal van 5 miljoen bedraagt de bevolkingsdichtheid nog geen 13 per km² en worden dus grote delen van het land gedomineerd door een pracht aan natuur: wouden, fjorden, gletsjers en meren die zo kenmerkend zijn voor het Noorse landschap. Vele toeristen trekken dan ook deze natuur in om te wandelen of te vissen. De hoofdstad van Noorwegen is de bekende stad Oslo. Andere belangrijke steden in Noorwegen zijn Bergen, Trondheim, Stavanger, Tromsø en Kristiansand. Het land Noorwegen heeft opvallend genoeg het op één na hoogste bbp per capita ter wereld en werd door de VN al meerdere malen uitgeroepen tot het meest ontwikkelde land ter wereld.

Het Noorwegen van vandaag de dag is een parlementaire constitutionele monarchie. De huidige koning is de charmante Harald V; daarnaast heeft het land een premier, hij staat doorgaans aan het hoofd van een coalitie van regeringspartijen. Het land is bestuurlijk opgedeeld in 19 provincies en enkele honderden gemeenten. Op internationaal vlak is Noorwegen bijzonder omdat het de medeoprichter is van de VN, de NAVO, de Raad van Europa én de Noordse Raad en daarnaast lid van onder andere de EER, de WTO en de OESO. Opmerkelijk genoeg is de natie geen lid van de Europese Unie.

Zoals enkele andere landen in Scandinavië kent ook Noorwegen twee volksliederen: een burgerlijk volkslied (ja, vi elsker dette landet) en een koninklijk volkslied (kongesangen (noot vertaalbureau Noors: koningslied, niet te verwarren met het Nederlandse koningslied), ook wel Gud sign var konge god genaamd).

Vertaalbureau Summit Works Vertalingen & Communicatie in Maastricht is graag uw partner voor vertalingen Noors. Ook al zijn er veel meer voorkomende talen, hebben wij een omvangrijke expertise wanneer het aankomt op vertaling Noors. Schroom dan ook niet een vrijblijvende offerte aan te vragen. Doorgaans vertaald een vertaler Noors 2000-3000 woorden per dag.

Vraag offerte aan

Heeft u interesse in een van onze diensten?