Vertaling nodig?

Vraag nu direct een offerte aan!

0031 (0)6 50 662 464

Vertaling van en naar het Litouws

Vertalingen voor de Litouwse markt

Enkele van onze klanten hebben een vestiging in Litouwen. Het kleine Litouwen heeft een gecompliceerde maar interessante taal. Het is dan ook zeer belangrijk om uw teksten te laten vertalen door een professionele vertaler Nederlands-Litouws. Zeker wanneer u de Litouwse markt wenst te verkennen is het in de arm nemen van een goed vertaalbureau een belangrijke beslissing. Laat ons u helpen met vertalingen naar het Litouws.

Bij de volkstellingen van 2001 en die van 2011 bleek dat de bevolking gedaald was van 3,48 miljoen naar 2,98 miljoen inwoners. Volgens het Litouws Bureau voor de Statistiek werd dit veroorzaakt door emigratie naar West-Europa.

In Litouwen wonen zo'n 3 miljoen mensen. Toerisme is een groeiende bron van inkomsten voor Litouwen en is langzaam in opkomst. Zo is een van de meest in het oog springende toeristische attracties het kasteel en mooie plaatsje Trakai, ten westen van de hoofdstad Vilnius, gelegen te midden van de vele meren in het natuurpark van Trakai. Het indrukwekkende kasteel is gebouwd in een voor Litouwen zeer karakteristieke stijl: het gehele gebouw bestaat uit roodbruine baksteen, ronde torens en rode daken. De binnenstad van de grote stad Vilnius wordt door de UNESCO beschermd en kent tientallen oude kerken en bouwwerken. Voorts bezoeken veel toeristen de Koerse Haf, een uniek natuurgebied in het Westen van het land. De plaats Nida krijgt bijvoorbeeld jaarlijks vele duizende bezoekers. De Litouwse bevolking staat bekend als een vriendelijk volk dat Litouws spreekt. De taal Litouws is verwant aan het Russisch (meer informatie over vertalingen Russisch kunt u vinden onder het kopje vertaalbureau Russisch) en wordt buiten Litouwen niet erg veel gesproken. Een lastige taal die ook niet veel aangevraagd wordt bij ons vertaalbureau. Niettemin een uitdaging!

Vertaalbureau Summit Works Vertalingen & Communicatie is gespecialiseerd in vertalingen naar het Litouws. Onze ervaren en vakkundige vertalers Litouws staan klaar om al uw teksten, websites, of zelfs be√ędigde vertalingen Litouws te verzorgen. Vraag vrijblijvend een offerte aan bij vertaalbureau Litouws.

Vraag offerte aan

Heeft u interesse in een van onze diensten?