Vertaling nodig?

Vraag nu direct een offerte aan!

0031 (0)6 50 662 464

Vertaling van en naar het Lets

Vakkundige vertalingen Lets

Op regelmatige basis verzorgd Summit Works Vertalingen & Communicatie vertalingen naar het Lets.

De hoofdstad van dit land is Riga. Een levendige stad in het hart van Letland. Enkele van onze klanten hebben hier een vestiging. Een voornaam uitgangspunt in de communicatie is het vermijden van fouten in de communicatie. Goede en bedreven vertalers zijn essentieel in de communicatie tussen Letland en Nederland. Vertalers met verstand van zaken en hart voor de zaak.

Het Lets is een Indo-Europese taal, die behoort tot de Baltische taalgroep. Het is haast als vanzelfsprekend de officiële taal van Letland.

Het Lets is nauw verwant met het Litouws (wij kunnen u tevens van dienst zijn met deze taal, kijk hier voor op de pagina van vertaalbureau Litouws). Zo hebben beide talen zeven naamvallen, respectievelijk: nominatief, genitief, datief, accusatief, instrumentalis, locatief en tot slot vocatief. Wel is het Lets in verscheidene opzichten meer geëvolueerd dan het Litouws. Dit gebeurde onder invloed van de vlakbij tevens gesproken Finoegrische talen. Zo ligt in de Letse taal de de klemtoon steeds op de allereerste lettergreep. Opvallend genoeg is de dualis (tweevoud) is door de jaren heen in het Lets verloren gegaan, net als het onzijdige grammaticale geslacht (overigens maakt de taal maakt wel degelijk onderscheid tussen de mannelijke en vrouwelijke woorden).

Letland is een klein land met een beperkt aantal inwoners. In Letland wonen zo’n 2,3 miljoen inwoners. Het land is gelegen in het Noord-Oosten van Europa en ligt in de buurt van landen als Litouwen, Estland en Finland. Ons vertaalbureau levert tevens vertalingen naar het Fins, Ests en Litouws. Daarnaast heeft het in het verleden veel onder invloed gestaan van landen als Rusland.

Contact ons vertaalbureau Lets voor meer informatie over deze ingewikkelde taal. Onze native-speaker vertalers Nederlands-Lets en Lets-Nederlands beschikken over een uitgebreide ervaring en kunnen u tevens van dienst zijn met beëdigde vertalingen Lets. Wij zien uw reactie graag tegenmoet!

Vraag offerte aan

Heeft u interesse in een van onze diensten?