Vertaling nodig?

Vraag nu direct een offerte aan!

0031 (0)6 50 662 464

Vertaling van en naar het Indonesisch

Documenten vertalen naar het Indonesisch

Het immens grote land Indonesie, de parel van smaragd, met als hoofdstad Jakarta, heeft een eeuwenlange band met Nederland. Het Indonesisch is een taal die geheel anders is dan Europese talen. Wanneer u de Indonesische markt wenst te veroveren is het dan ook zaak een goed vertaalbureau in de arm te nemen. Wij zijn dat vertaalbureau. Neem vrijblijvend contact op met ons voor een offerte.

Indonesië, officieel ook wel de Republiek Indonesië genoemd (Indonesisch: Republik Indonesia), is een land gelegen in de regio Zuidoost-Azië. Het land bestaat uit een archipel van een kleine 17500 eilanden en is daarmee 's werelds grootste eilandstaat. Vele van deze eilanden hebben prachtige stranden en kennen een paradijselijk karakter. Het land grenst direct aan Papoea-Nieuw-Guinea, Oost-Timor en Maleisië (waar het Maleis wordt gesproken, voor meer informatie over deze taal verwijzen wij u graag naar onze pagina over vertalingen Maleis). Andere landen die Indonesië omringen zijn Singapore, Brunei, de Filipijnen, Australië en de door India bestuurde Nicobaren.

De eilandstaat heeft een totale oppervlakte van 2 miljoen km². Met een populatie van bijna 250 miljoen (2012) is het land qua inwoneraantal het op drie na grootste land ter wereld en tevens het land met de grootste moslimbevolking op aarde. De islam is overigens geen staatsreligie in het Aziatische land. Als staatsvorm heeft Indonesië een republiek met een gekozen parlement en een president. De hoofdstad is de drukke stad Jakarta.

Onze vertaler Eddie heeft een interessante blog geschreven enkele maanden terug. Hij verteld hier over zijn ervaringen op het gebied van vertalingen Indonesisch. Hij werkt reeds jaren samen met ons vertaalbureau en levert al zijn vertalingen naar volle tevredenheid. Wilt u ook de Indonesische markt veroveren? Schakel onze hulp dan in!

Reeds in de 7e eeuw waren er handelsroutes tussen het koninkrijk Srivijaya en China. De Indonesische archipel is dan ook al zeer lang een belangrijke handelsregio. Niet verwonderlijk dan ook dat vele Europese mogendheden interesse hadden in betrekkingen met Indonesië. De geschiedenis van Indonesië is doorlopend aanzienlijk beïnvloed door krachtige machten van buitenaf die werden aangetrokken door de natuurlijke schatten van Indonesië. De bekende Europese machten bevochten elkaar om markt van de specerijenhandel in handen te krijgen tijdens de tijd van de ontdekkingsreizigers. Uiteindelijk werd het land gedurende drieënhalve eeuw een Nederlandse kolonie. Vanzelfsprekend heeft Nederland dan ook een grote invloed gehad op het land. Na de tweede wereldoorlog verklaarde Indonesië zich onafhankelijk. Sindsdien is de geschiedenis alles behalve saai en die wordt deze gekenmerkt door natuurrampen, corruptie, afscheidingsbewegingen, democratisering en snelle economische veranderingen.

Het Indonesisch (Bahasa Indonesia, letterlijk "taal van Indonesië") is de officiële taal die gesproken wordt in Indonesië en een van de werktalen van het relatief nieuwe land Oost-Timor. Indonesisch is een van de Austronesische talen en daarmee verwant aan de meeste talen van Oceanië, de Filipijnen en Maleisië en ook met een aantal talen van bergvolkeren in Vietnam (zie ons aanbod vertalingen Vietnamees), Cambodja, de oorspronkelijke talen van Taiwan en de Malagasitalen van Madagaskar.

Vraag offerte aan

Heeft u interesse in een van onze diensten?