Vertaling nodig?

Vraag nu direct een offerte aan!

0031 (0)6 50 662 464

Vertaling van en naar het Hebreeuws

Uw teksten vertalen naar het Hebreeuws?

Klassiek Hebreeuws, ook wel bekend als Lesjon HaKodesj ('de heilige taal') maar soms tevens als Ivriet, is algemeen beschouwd de taal van het jodendom. Modern Hebreeuws, ook bekend als Ivriet, is de officiële landstaal van de moderne staat Israël. De verschillen tussen het modern Hebreeuws en klassiek Hebreeuws zijn niet zo groot, maar zeker opvallend. Ook voor vertalingen Hebreeuws-Nederlands en Nederlands-Hebreeuws is Summit Works Vertalingen & Communicatie een uitstekende partner. Contacteer dan ook ons vertaalbureau Hebreeuws, voor meer informatie.

De taal is de landstaal van Israël, ook wel de Staat Israël. Israël is een land dat op de kaart te vinden is in Azië, het Midden-Oosten en de exotische Levant. Israël grenst aan de landen Libanon, Syrië, Jordanië, Egypte en de Palestijnse Gebieden. Israël heeft een kust aan zowel de Middellandse Zee als aan de Rode Zee en vormt daarmee - samen met Egypte - een continentale brug van Azië en Europa met Afrika.

Israël heeft ongeveer 7,6 miljoen inwoners. Er zijn ietsje meer vrouwen dan mannen, zo'n 51 procent 92% van de Israëlische bevolking woont in steden of verstedelijkte gebieden en zo’n 8% in dorpen. Vandaag de dag woont nog maar minder dan 2% van de bevolking in de zo bekende kibboets. Vertalingen Hebreeuws zijn bij ons vertaalbureau Hebreeuws niet aan de orde van de dag. Zoals u hier boven kunt lezen heeft het land een relatief kleine bevolking. Daarnaast is het geen grote handelspartner van Nederlands. Wij zien dan ook zelden vertalingen Hebreeuws-Nederlands of Nederlands-Hebreeuws. Natuurlijk zijn er wel vele betrekkingen over de gehele wereld. Engels-Hebreeuws komt dan ook vaker voor.

De jaarlijkse bevolkingsgroei is ongeveer twee procent voornamelijk door natuurlijke groei, de rest is veroorzaakt door een positieve immigratiebalans. In de jaren 1990-2005 immigreerden meer dan een miljoen mensen naar Israël, waarvan een dikke 900.000 mensen uit de voormalige Sovjet-Unie. Uit Ethiopië (ook voor vertalingen Amhaars is ons vertaalbureau in te schakelen) immigreerden tot 2005 bijna 95.000 immigranten naar Israël, waarvan sinds 1990 bijna 50.000.

Israël is het enige land op aarde dat een Joodse bevolkingsmeerderheid heeft. Daarnaast is het land in het Midden-Oosten ook het enige land zonder een islamitische bevolkingsmeerderheid.

Ons vertaalbureau in Venlo kan uitstekende vertalingen Hebreeuws leveren. Onze hoogopgeleide vertalers Hebreeuws staan voor u klaar.

Vraag offerte aan

Heeft u interesse in een van onze diensten?