Vertaling nodig?

Vraag nu direct een offerte aan!

0031 (0)6 50 662 464

Vertaling van en naar het Fins

Uw partner voor Finse vertalingen

Voet zetten op Finse markten? Wij verzorgen uw vertalingen naar het Fins. De taal kent ongeveer 6 miljoen sprekers wereldwijd en behoort tot de meest gecompliceerde talen ter wereld.

Fins is een van de twee officiële talen van het land en wordt daar gesproken door bijna 95% van de totale bevolking. Verder zijn er autochtone Finstaligen in Rusland (in Karelië en Ingermanland), in Zweden (het Tornedal) en Noorwegen (de Kvenen in Finnmark en Troms). Het Meänkieli-Fins is een versie van het Fins die geldt als een officieel erkende minderheidstaal in Zweden en het Kveens-Fins is weer een officieel erkende minderheidstaal in Noorwegen.

Het Fins behoort tot de Oostzeefinse talen die binnen de Finoegrische taalfamilie vallen. Binnen de Oostzeefinse talen zijn het Estisch (ook voor vertalingen Ests en Lets kunt u bij ons vertaalbureau in Venlo terecht) en het Karelisch nauw verwant en hogerop is ook het Hongaars verwant met het Fins. Van onderlinge Fins-Hongaarse verstaanbaarheid is echter geen sprake en dat geldt evenmin met de naburige Indo-Europese talen zoals het Scandinavische Zweeds en het Slavische Russisch. De Germaanse, de Slavische en ook de Baltische talen hebben wel veel invloed gehad op de ontwikkeling van de Oostzeefinse talen en daarmee ook op die van het Fins. Bekende oude Germaanse leenwoorden in het Fins zijn bijvoorbeeld de woorden kuningas 'koning', rengas 'ring' en ranta 'oever, strand'.

Finland (vertaling naar het Fins: Suomi), ook wel officieel genaamd de Republiek Finland, is een land in Noord-Europa met 5.262.930 (2012) inwoners geklemd tussen Rusland in het oosten, Noorwegen in het noorden en Zweden in het noordwesten ligt. In het Zuiden wordt het land van Estland gescheiden door de Finse Golf. Ten westen ligt ook de Botnische Golf en ten slotte in het zuidwesten de Oostzee aan de overkant waarvan - wederom - het mooie buurland Zweden ligt.

Menig Nederlands bedrijf drijft handel met Finland, wij zijn dan graag een professionele partner. Voor al uw vertalingen naar het Fins is Summit Works Vertalingen & Communicatie een gedegen partner. Bekijk gerust het uitgebreide aanbod in vertalingen geleverd door ons vertaalbureau. Wij zijn u graag van dienst!

Vraag offerte aan

Heeft u interesse in een van onze diensten?