Vertaling nodig?

Vraag nu direct een offerte aan!

0031 (0)6 50 662 464

Vertaling van en naar het Deens

Vertalen naar het Deens

Vertalingen Deens worden regelmatig geleverd door Summit Works Vertalingen & Communicatie. Het Deens is een mooie Scandinavische taal die alleen door een zeer onderlegde vertaler perfect vertaald kan worden. Vertalingen Deens komen niet zo vaak voor als bijvoorbeeld een vertaling Chinees of vertaling Japans, niettemin kunnen wij u hier net zo professioneel mee van dienst zijn.

Denemarken wordt ook wel officieel het Koninkrijk Denemarken genoemd. Denemarken is een land in Scandinavië, in het meest noordelijke deel van Europa. Het ligt ten zuiden van de overzeese buur Noorwegen (waar de taal gesproken wordt waar wij vaak Noorse vertalingen voor uitvoeren) en ten zuidwesten van Zweden. Ten zuiden van de enige landgrens die het land heeft, ligt het grote Duitsland. Verder grenst het land aan de Oostzee en de Noordzee. De officiële hoofdstad van Denemarken is de mooie stad Kopenhagen (in het Deens: København).

Denemarken behoorde eeuwen geleden tot de machtigste landen op aarde. Vandaag de dag heeft Denemarken met Groenland en de Faeröer Eilanden (noot vertaalbureau: Deens wordt ook hiergesproken) nog maar een beperkt aantal eilanden. Vroeger, in de tijd van de zo beruchte Vikingen was het land één van van de machtigste landen ter wereld. Tegenwoordig speelt Denemarken, als relatief kleine mogendheid, zowel economisch als op politiek niveau een kleinere rol binnen de hedendaagse wereldeconomie. Het land kent een zeer hoge welvaart en een uitzonderlijk hoge levensstandaard. Wellicht daarom dat Denen nog steeds een trots volk zijn. Daarnaast heeft Denemarken vele high-tech bedrijven, waarvan een aantal ons regelmatig benaderen voor Deens-Nederlands vertalingen.

Denemarken heeft een strak gereguleerde samenleving en de inwoners passen regels en wetten toe die vooral ten doel hebben de samenleving te stroomlijnen en te verbeteren. Deze regeltjes kunnen door buitenstaanders gauw als overbemoeienis van de regering worden uitgelegd. Vaak blijkt later zelfs dat andere landen vergelijkbare wetten overnemen en dat de Denen vandaag de dag nog regelmatig hun tijd vooruit zijn.

Het land Denemarken, met een totale oppervlakte van 43.094 km², is iets groter dan Nederland. De natie bestaat bestaat grotendeels uit het schiereiland Jutland en de drie omvangrijke eilanden Funen, Seeland, en Lolland, die samen met tal van kleinere eilanden de Deense archipel worden genoemd. Het land telde in 2012 exact 5.543.453 inwoners, waarvan het grootste gedeelte leeft in sterk verstedelijkte gebieden. De gemiddelde bevolkingsdichtheid van Denemarken is om en nabij de 128,6/km². De officiële taal is vanzelfsprekend het Deens.

Het land is een parlementaire constitutionele monarchie met aan het hoofd Margaretha II. Een opvallend feit is dat het land twee volksliederen kent: een burgerlijk volkslied (Der er et yndigt land) en daarnaast een koninklijk volkslied (Kong Kristian). Denemarken is lid van de Europese Unie, maar niet van de eurozone; de munteenheid is de Deense kroon. Het land is ook lid van onder andere de VN, de NAVO, de OESO en de WTO.

Ook voor al uw vertalingen van en naar een Scandinavische taal zijn wij graag uw vertaalpartner. Voor vertalingen Deens bent u bij ons dan ook aan het juiste adres. Summit Works Vertalingen & Communicatie is ook thuis in andere Scandinavische talen, of dit nu Noors vertalen of het verzorgen van Zweeds vertalingen, Deens vertalingen of vertalingen Fins betreft.

Vraag offerte aan

Heeft u interesse in een van onze diensten?