Vertaling nodig?

Vraag nu direct een offerte aan!

0031 (0)6 50 662 464

Blog artikel

Vertaalbureau Bulgaars, Oekraïens en Hongaars

Ons vertaalbureau in Amsterdam is tevens gespecialiseerd in vertalingen Oekraïens, Hongaars en Bulgaars. Onze ervaren vertalers weten de nuances en moeilijkheden van iedere tekst goed om te zetten naar een Nederlandse tekst of vice versa.

Ook voor talen als het Bulgaars, Hongaars of zelfs Oekraïens, zijn wij een uitermate geschikte partner.

Vertalingen Bulgaars


Het Bulgaars is een vrij grote taal die door ongeveer 12 miljoen mensen gesproken wordt, voornamelijk in het land Bulgarije. Het Bulgaars is nauw verwant aan het Macedonisch, dat door sommigen (Voornamelijk door Bulgaren) als een Bulgaars dialect wordt gezien.

Op regelmatige basis krijgen wij de vraag om Bulgaarse contracten of algemene voorwaarden te vertalen naar of vanuit het Bulgaars. Wij kunnen u ook met een beëdigde vertaling in het Bulgaars van dienst zijn.

Vertaalbureau Hongaars


Het Hongaars is de officiële taal van Hongarije en daarnaast de taal van de Hongaarse minderheden in de omringende landen. De taal heeft in totaal bijna 15 miljoen sprekers. Het is daarmee ook meteen de omvangrijkste taal in Europa (buiten het Turks) die niet tot de groep van Indo-Europese talen behoort.

Wij zijn u graag van dienst met een vertaling van bijvoorbeeld uw algemene voorwaarden in het Hongaars, of wellicht mogen wij u helpen bij het vertalen van uw website naar het Hongaars.

Vertaling contract in het Oekraïens nodig?


Het Oekraïens is een redelijk grote taal binnen Europa, die behoort tot de Oost-Slavische groep binnen de categorie Slavische talen. Andere Slavische talen zijn Pools, Tsjechisch, Slowaaks.

Het Oekraïens wordt niet alleen in Oekraïne gesproken, maar ook in landen als Wit-Rusland, Moldavië, Rusland en vele andere landen. Het wordt net als het Russisch en het Wit-Russisch geschreven in het Cyrillisch alfabet, het Oekraïens gebruikt wel enkele specifieke letters .

< Terug naar artikelen

Reacties

Recente blog artikelen

Snakker du Norsk?

08 april 2015