Vertaling nodig?

Vraag nu direct een offerte aan!

0031 (0)6 50 662 464

Vertaling van en naar het Amhaars

Vertaler van en naar het Amhaars

De taal Amhaars is een Semitische taal die voornamelijk in Ethiopië gesproken wordt. Het is hier tevens de officiële werktaal. De taal wordt overwegend gesproken in de regio Amhara en in de hoofdstad Addis Abeba. De taal wordt gesproken door de etnische groep genaamd de Amharen.

Het land Ethiopië heeft een zeer jonge en explosief groeiende bevolking. De bevolking van het zeer arme land groeide gedurende de laatste decennia van 33,5 miljoen inwoners tot 90 miljoen. Afgaande op schattingen zal het land in 2050 zelfs een dikke 250 miljoen inwoners hebben.

Het hierboven genoemde Addis Abeba is de officiële hoofdstad van Ethiopië. Deze stad telt een dikke 3 miljoen inwoners. Het is daarnaast ook de hoofdzetel van de Afrikaanse unie. Met het oog op de grote hoeveelheid aan internationale/mondiale organisaties die er zetelen en de roemruchte plaats die Addis had in de geschiedenis en cultuur van het gehele Afrikaanse continent, noemt men de stad soms ook wel de hoofdstad van Afrika.

Het Amhaars wordt door zo'n 27 miljoen mensen gesproken als eerste taal en daarnaast nog door zo'n 7 tot 15 miljoen mensen als tweede taal. Het Amhaars wordt trouwens ook buiten de staat Ethiopië gesproken, voornamelijk in Egypte, Israël (ook voor vertalingen Hebreeuws kunt u bij ons terecht) en Zweden. Het is, na het Arabisch, zelfs de meest gesproken Semitische taal op aarde. Opvallend genoeg werd de taal ook in het buurland van Ethiopië gesproken, tot aan het jaar 1991 werd het land bezet door Ethiopië.

Vertaalbureau Summit Works Vertalingen & Communicatie levert graag vertalingen naar het Amhaars. Beëdigde vertalingen Amhaars-Nederlands en Nederlands-Amhaars zijn dikwijls nodig in verband met immigratie of internationale relaties.

Vraag offerte aan

Heeft u interesse in een van onze diensten?